Lucasso 24.11.2014 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Witam w domu, mam strop drewniany, belki stropowe mają wymiary 10x22cm i są różnie rozstawione, miejscami jest prześwit 66 cm a najwięcej jest około 80 cm, na górze nikt nie będzie mieszkał, chcę tam postawić ławkę do ćwiczeń jakieś regały szafy,, więc myślałem o położeniu na belach płyty OSB 25mm, ale czytałem, że jest za cienka na prześwit 80cm, więc pomyślałem, że może dać łaty pod płyty np 5x6cm, tak aby 3 łaty były pod jedna płytą po długości, czy takie rozwiązanie będzie dobre, nie chce inwestować w legary bo na górze nie będę robił podłogi wykończeniowej z płytek lub paneli, zależy mi na podłodze aby była dosyć sztywna i nie uginała się pod wpływem nacisku, z góry dziękuję za porady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 24.11.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Może być płyta OSB . Ale sugerowałbym 2xpo 15 położone na przemian i między płyty pianke taką jak sie kładzie pod panele . Tak zrobiłem u siebie i jest OK . Poddasze urzytkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 24.11.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Może być płyta OSB . Ale sugerowałbym 2xpo 15 położone na przemian i między płyty pianke taką jak sie kładzie pod panele . Tak zrobiłem u siebie i jest OK . Poddasze urzytkowe . Ok tylko ja jeszcze te płyty skręciłbym wkrętami co by utworzyło jednolitą płaszczyznę (n no chyba, że płyty frezowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 24.11.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Skręcenie płyt to rzecz oczywista . To przeoczenie przy pisaniu .u mnie są poskręcane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucasso 25.11.2014 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 a to że mam prześwit między belkami 80cm to nie problem?, nie trzeba robic dodatkowego rusztu z łat ?, wystarczy ze wezmę dwie płyty OSB po 15mm i położę na przemian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.11.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 tAK TYLKO PIERWSZĄ WARSTWĘ DAWAJ PROSTOPADLE DO BELEK I SKRĘCAJ DO BELEK WKRĘTAMI ( NIE UŻYWAJ CZARNUCHÓW BO PĘKAJĄ) dŁUGOŚCIĄ PŁYTY ZMOSKUJESZ TRZY BELKI. dRUGA WARTSTWA PŁYT PROSTOPADLE DO PIERWSZEJ WARTWY PŁYT. bEDZIE ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucasso 26.11.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 no dobra, a ty jaki masz prześwit między belkami ? tak jak pisałeś miedzy płyty włożyć piankę którą stosuję się pod panele, warto jeszcze dać jeszcze paski z tej pianki na wierzch belek stropowych? , czy robiłeś jakąś przerwę paru mm między płytami ? Co do wkrętów to dobrze, że o tym wspomniałeś bo miałem zamiar takie kupić, więc jeżeli nie czarne to jakie? wiem na pewno, że mają być dwa razy dłuższe niż płyta co do samego montarzu: to jak gęsto je wkręcałeś (co 15cm wystarczy?) oraz jak będę dawał drugą płytę to rozumiem, że mam wkręcać śrubki przestawiając częstotliwość aby wkręt nie był w osi wkrętu pierwszej płyty, z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucasso 02.12.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam, jeżeli mógłbyś mi w prywatnej wiadomości podać nr telefonu to byłbym bardzo wdzięczny, mam jeszcze klika pytań technicznych i chciałbym je rozwiać jak najszybciej bo przymierzam się już do wykonania podłogi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts