Pikol12 26.04.2015 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 Dla mnie to największa głupota. Robić z zwierzaka zabawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.05.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 My zwierzęta kupujemy dla siebie, nawet jeśli córka wybiera imię, smycz i miseczkę ale oczywiście z myślą że w rodzinie są dzieci i pies musi być 'z przeznaczeniem na prezent pod choinke' czyli łagodny, potulny itp i nawet jeśli córka w liście obowiązków będzie miała karmienie, pije nie itp (bo posiadanie psa to jej marzenie) to jednak wiem że to ja przy rejestracji będę wpisana jako właściciel i opieka nad nim będzie moim obowiązkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marqo009 09.11.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Zwierzak to nie zabawka! Warto pamiętać, że kupujemy go dla całej rodziny, a nie tylko dla dziecka, które jak wiadomo szybko nudzi się tym, co ma. Prędzej czy później obowiązki i tak spadną na rodziców, a Ci musza wtedy wiedzieć, że będą musieli znaleźć czas na pupila w każdej sytuacji. To decyzja, która wymaga dłuższego zastanowienia i racjonalnego przemyślenia jak się odnaleźć w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miras72 02.12.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Największy bezsens jaki można zrobić, po czymś takim lata odpowiedzialności albo piesek ląduje przywiązany w lesie do drzewa jak się rodzinka nim znudzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charles_bark 04.12.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 To jest dla dziecka tylko zabawka, ale to rodzic musi wiedziec czy jest w stanie opiekowac sie zwierzeciem i nie mozna zwalac tego na dzieciaka, bo skad dziecko ma wiedziec? Biorac psa dla dziecka, bierzesz rodzicu go na swoje barki do konca, nawet jak dziecku sie znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roberto26 17.12.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 Jeśli rodzice będą świadomi tego, że obowiązek wychowywania zwierzaka spadnie na nich i wiedzą, że będą mieli czas na nowego członka rodziny to święta nie są ani lepszą, ani gorszą okazją. Ale warto pamiętać, że dziecko może się szybko znudzić, a wtedy pies będzie tylko problemem, więc może lepiej nie krzywdzić niewinnego czworonoga dając mu nadzieję, a potem wyrzucając na ulicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
broda11 07.01.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Według mnie nie tylko psy, ale ogólnie zwierzęta. Zwierze jako prezent pod choinkę to jedna wielka głupota "bo małe słodkie itd", a potem mamy w schroniskach pełno zwierząt po świętach bo piesek urósł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tulipan111 09.01.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Według mnie nie tylko psy, ale ogólnie zwierzęta. Zwierze jako prezent pod choinkę to jedna wielka głupota "bo małe słodkie itd", a potem mamy w schroniskach pełno zwierząt po świętach bo piesek urósł. Zgadzam się. Zwierzę to nie prezent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 12.01.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Niestety po świętach w schroniskach pojawiają się niechciane "prezenty". Słyszałam w zeszłym roku o chrzestnej, która wpadła na genialny pomysł i kupiła swojej chrześnicy... kucyka. I co? Dziewczynce kucyki się w teorii podobały, ale w rzeczywistości stwierdziła, że konik śmierdzi i trzeba się było go pozbyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts