DDR 04.12.2014 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) A jakby podnieść podłogę wyżej w tych pomieszczeniach . No kurde nie powiem ... ale zamiast trzech pętli zrobiłbym dwie (ganek + wc z łaznią) Podnoszenie na pewno odpada, jedynie tak jak napisałem - pod spodem jest troche miejsca, tylko czy zdało by to egzamin. Na pewno najbardziej mi zależy na grzanej podłodze w tym miejscu... Ile kosztuje taki rozdzielacz z pompą do całości w moim przypadku ? mógłbyś coś wrzucić poproszę. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez DDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 07.12.2014 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.12.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) No kurde nie powiem ... ale zamiast trzech pętli zrobiłbym dwie (ganek + wc z łaznią) Podnoszenie na pewno odpada, jedynie tak jak napisałem - pod spodem jest troche miejsca, tylko czy zdało by to egzamin. Na pewno najbardziej mi zależy na grzanej podłodze w tym miejscu... Ile kosztuje taki rozdzielacz z pompą do całości w moim przypadku ? mógłbyś coś wrzucić poproszę. WC z łazienką ostatecznie mogło by być ,ganek oddzielnie ,chodzi o podwyższenie temperatury w łazience musi być najcieplej., Pod podłogówką powiano być 12-15 cm styropianu a ile wchodzi ? tu rozdzielacz z osprzętem na 6 obwodów ,z możliwością zrobienia podłogówki w przyszłości na całym mieszkaniu czyli jeszcze te 2 pokoje. 1000zł http://allegro.pl/rozdzielacz-6-mieszajacy-podlogowki-esbe-afriso-i4831195678.html Do tego szafka : 100zł http://allegro.pl/szafka-podtynkowa-do-rozdzielacza-6-obw-okazja-i4839323201.html Sprzęgło można zrobić lub kupić http://allegro.pl/sprzeglo-hydrauliczne-stal-nierdzewna-co-1-i4847574385.html Edytowane 7 Grudnia 2014 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 07.12.2014 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 WC z łazienką ostatecznie mogło by być ,ganek oddzielnie ,chodzi o podwyższenie temperatury w łazience musi być najcieplej., Pod podłogówką powiano być 12-15 cm styropianu a ile wchodzi ? tu rozdzielacz z osprzętem na 6 obwodów ,z możliwością zrobienia podłogówki w przyszłości na całym mieszkaniu czyli jeszcze te 2 pokoje. 1000zł http://allegro.pl/rozdzielacz-6-mieszajacy-podlogowki-esbe-afriso-i4831195678.html Do tego szafka : 100zł http://allegro.pl/szafka-podtynkowa-do-rozdzielacza-6-obw-okazja-i4839323201.html Sprzęgło można zrobić lub kupić http://allegro.pl/sprzeglo-hydrauliczne-stal-nierdzewna-co-1-i4847574385.html Pokoje odpadają, jest podłoga już zrobiona częściowo i kaloryfery dają rade, najważniejsza to kuchnia i łazienka. A czemu aż 15cm, jak w kuchni mam 2x4 na przekładke i mieszcze sie w normie podpiwniczonego nieogrzewanego parteru ?? Pod ganek na pewno upchnę 15cm styro jeżeli o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.12.2014 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Pokoje odpadają, jest podłoga już zrobiona częściowo i kaloryfery dają rade, najważniejsza to kuchnia i łazienka. A czemu aż 15cm, jak w kuchni mam 2x4 na przekładke i mieszcze sie w normie podpiwniczonego nieogrzewanego parteru ?? Pod ganek na pewno upchnę 15cm styro jeżeli o to chodzi.Miedzy pietrami własnego mieszkania może być nawet 1 cm ale od piwnicy nieogrzewanej musi być 12 cm a na gruncie 15 cm bo przebija i ciepło ucieka w dól .Rozdzielacz z osprzętem na 3-4 obwody będzie tańszy,skrzynka też, kilka stów będzie w kieszeni. Najważniejsze podłogówka od ścian musi być oddzielona styropianem 1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 08.12.2014 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Miedzy pietrami własnego mieszkania może być nawet 1 cm ale od piwnicy nieogrzewanej musi być 12 cm a na gruncie 15 cm bo przebija i ciepło ucieka w dól .Rozdzielacz z osprzętem na 3-4 obwody będzie tańszy,skrzynka też, kilka stów będzie w kieszeni. Najważniejsze podłogówka od ścian musi być oddzielona styropianem 1cm. Teraz to mnie załamałeś tymi 12 cm. Chyba skuje wszystko i zrobię na nowo, o tej izolacji akurat czytałem i 8cm może być jeżeli jest piwnica pod spodem to ja już nie wiem... duże straty beda na tak małym mieszkaniu ? Edytowane 8 Grudnia 2014 przez DDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 10.12.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Animuss - duże straty bedą przez te 8cm izolacji, wydaje mi się że nie?? Czy mam całą posadzke skłuć i zrobić na nowo?? w tej łazience zrobiłbym spirale i 12 cm styropianu a tą kuchnie już zostawił, jak uważasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 10.12.2014 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Animuss - duże straty bedą przez te 8cm izolacji, wydaje mi się że nie?? Czy mam całą posadzke skłuć i zrobić na nowo?? w tej łazience zrobiłbym spirale i 12 cm styropianu a tą kuchnie już zostawił, jak uważasz?? Ciężko powiedzieć a piwnica ogrzewana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 12.12.2014 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Ciężko powiedzieć a piwnica ogrzewana? Nieogrzewana dla tego chciałem żebyś mi wyliczył ew straty przez 8cm izolacji zamiast 12cm które powinno być wg Ciebie - żeby tego nie kłuć. Wg mnie nie będzie dużo strat z tego powodu że będzie to tylko 15m2 tej słabszej izolacji, reszte zrobie cieplej + spirala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewka_so 14.12.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 również posiadam podłogę z grzaniem,a le u mnie na szczęście nic się nie dzieje. Kupiłam już kilka miesięcy temu w balticwood i jestem zadowolona, bo sprawdza się w 100%. Mam nadzieję, że szybko rozwiążesz swój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 14.12.2014 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 również posiadam podłogę z grzaniem,a le u mnie na szczęście nic się nie dzieje. Kupiłam już kilka miesięcy temu w balticwood i jestem zadowolona, bo sprawdza się w 100%. Mam nadzieję, że szybko rozwiążesz swój problem. A ile masz izolacji termicznej i jaka kondygnacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DDR 21.12.2014 01:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 (edytowane) "DO FACHOWCÓW PODŁOGÓWKI" policzy mi ktoś te straty w sezonie grzewczym słabszej izolacji termicznej na 15m2 ?? Bo nie wiem : kłuć, robić wszystko od nowa, czy zostawić tak jak jest jeżeli straty okazały by się znikome na tak małej powierzchni. Edytowane 21 Grudnia 2014 przez DDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts