Dzwieku 25.11.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Witam, 4 lata temu kupiliśmy dom z 1946r. z bali drewnianych dom stoi na fundamencie z kamienia i jest w połowie podpiwniczony.Piwnica jest zrobiona w łuk także z kamienia, problem mamy taki, że jest w naszym regionie dużo źródeł podskórnych i woda sączy się nam z jednej ze ścian a podczas opadów deszczu leci ciurkiem.Stąd pytanie czy jest jakaś możliwość izolacji od wewnątrz? dodam, że dom był rozebrany i remontowany przez poprzedniego właściciela i jest zrobiony drenaż piwnicy tak że woda się tu nie zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.11.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Stąd pytanie czy jest jakaś możliwość izolacji od wewnątrz? nie bo to placebo.. coś ten drenaż, pożałowany... ja zrobiłem drenaż równo z gruntem zasyp żwiru, od poziomu ławy czyli miejscami ponad 2m. do tego geowłóknina i takie problemu jak opisujesz nie istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzwieku 25.11.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Dom z 46 roku tu nie jest lany fundament tylko kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.11.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Wiem wiem, że kamienie .. ale jeśli był by drenaż od poziomu fundamentu po poziom gruntu nic by się nie przesączało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzwieku 30.11.2014 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 No niestety z dwóch stron dom jest 1-1,5m od płotu sąsiada i nie ma jak kopać żeby zdrenować teraz poza tym bał bym się żeby podczas kopania kamienie się nie osunęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.11.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 (edytowane) Bo kilka podobnych wątków tematycznych ...o fundamentach .. ale dom z bala to pikuś, miałem podobny problem .. 5m spokojnie można podkopać na raz taki dom. Ale można dać siatkę stalową raz .. i narzut betonu i tak z 2 warstwy jako docisk do hydroizolacji. Jeśli to by była moja piwnica .. wykonał bym nowe fundamenty, pod drewnianym domem, to poezja. Edytowane 30 Listopada 2014 przez מרכבה Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts