Amadek 25.11.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Hydraulik przygotował mi zestaw urządzeń do ogrzewania domu, ogrzewania wody + instalacja solarna.Składa się on z następujących elementów: Junkers cerapur smart Zsb 22-3cJunkers FW200Hewalex 2TLPAm-200w+ zasobnik na wodę 250l Zastanawiam się czy to dobra konfiguracja dla domu jednorodzinnego w którym zamieszkuje 5-6 osób? Zastanawiam się czy ten model pieca będzie współpracować z instalacją solarną? Jest to piec jednofunkcyjny więc zastanawiam się aby jednocześnie obsłużyć ogrzewanie wody i centralne ogrzewania nie jest aby potrzebny piec dwu funkcyjny? Wszelkie komentarze mile widziane ponieważ kompletnie nie znam się na tych urządzeniach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 25.11.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Solary do wywalenia, nigdy Ci się nie zwrócą. Kocioł i cała reszta ok. Nie wiem jak u Ciebie z użyciem wody, ale myślę, że zasobnik nawet 160L wody by starczył.Wystarczy jednofunkcyjny - będzie grzał CO lub wodę w zasobniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts