chirac 25.11.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Jak to jest jeżeli jest osiedle z planem zagospodarowania pod budownictwo jednorodzinne a nagle ktoś zaczyna wynajmować swój dom na pokoje i wtedy jest np. 5 rodzin i pełno samochodów pod domem. Czy ktoś z sąsiadów może mieć zastrzeżenia do tego i przyczynić się do zamknięcia tego biznesu ? I czy taki wynajem jest zgodny z prawem ? Zarówno krótko jak i długoterminowy wynajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 25.11.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Sorry ale to chyba nie w tym dziale.Zazdrość ilości aut? To cyniczne. A tak rzeczowo to o ile wykazuje to w Urzędzie Skarbowym i płaci podATEK TO NIC NIE ZROBISZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 25.11.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Jeśli w miejscowym planie zagospodarowania jest teren mieszkalnictwa jednorodzinnego to każdy mieszkaniec może przeznaczyć do 30% swojego domu na działalność gospodarczą - przy założeniu że jest ona nieuciążliwa - Pani w urzędzie tłumaczyła nieuciążliwość w sposób prosty - czy mi osobiście by coś danego przeszkadzało (hałasy, zapylenie, itp.) wiec w moim rozumieniu sterta samochodów parkujących na ulicy to podchodzi pod uciążliwość.Tak jak poprzednik podstawa to czy dana osoba ma na to otwartą działalność, kasy fiskalne itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyra12 26.11.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Jak nie masz gdzie parkować, to uderz do Administracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 26.11.2014 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 zamierzam być właścicielem tego obiektu, także pytam się czy mogę to zrobić zgodnie z prawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.11.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Jeśli ulica, na które parkują samochody nie należy do mieszkańców (wydzielone części) to sorry, ale każdy może sobie parkować. Każde centrum każdego miasta ma taką "uciążliwość". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ostap 26.11.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Autor wątku napisał wyraźnie osiedle, nie centrum miasta z kamienicami. Dlatego moje słowa odnoszą się do osiedla o zabudowie jednorodzinnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chirac 26.11.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Parking to bym akurat zapewnił mieszkankom, bardziej chodzi mi o hałas itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts