aniakicia 26.11.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mamy rekuperację, ogrzewanie gazowe, solary. Dom ok 220m2. Kominek ma być bardziej dla oka niż do ogrzewania całego domu zimą. Chcemy zainstalować kominek z płaszczem wodnym o mocy max 12kW, z wkładem szamotowym, bo mniej brudzi szybę, otwierany na prawo z szybą bez szprosa. Jedna firma poleciła Maję 12 kW ale bez szamotu, czy można wsadzić tam szamot? Wszyscy polecają mi kominki powyżej 12kW.... Jaka firmę możecie polecić, najlepiej ze Śląska okolice Gliwic. Po przeczytaniu "miliona" postów na forum i "miliona" ofert mam mętlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 26.11.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Kominek ma być bardziej dla oka niż do ogrzewania całego domu zimą. To rozumiem. Chcemy zainstalować kominek z płaszczem wodnym A tego już nie, zwłaszcza w świetle tego co wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakicia 26.11.2014 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 żeby zapalić w kominku jak będzie chłodno, taka alternatywa dla gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.11.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam. Powell dobrze to ujął ... Masz pirv'a Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierinio 26.11.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 witam. Sam niedawno miałem podbny problem przy kupnie kominka tzn przede wszystkim chcialem kupic wklad ładny wizualnie Niedosyc ze taki dostalem to jeszcze dodatkowo jest oszczedny i oprócz tego produkt ma duzą jakość. Firma owego kominka to Piazzetta poxdrawiam serdecznie Mamy rekuperację, ogrzewanie gazowe, solary. Dom ok 220m2. Kominek ma być bardziej dla oka niż do ogrzewania całego domu zimą. Chcemy zainstalować kominek z płaszczem wodnym o mocy max 12kW, z wkładem szamotowym, bo mniej brudzi szybę, otwierany na prawo z szybą bez szprosa. Jedna firma poleciła Maję 12 kW ale bez szamotu, czy można wsadzić tam szamot? Wszyscy polecają mi kominki powyżej 12kW.... Jaka firmę możecie polecić, najlepiej ze Śląska okolice Gliwic. Po przeczytaniu "miliona" postów na forum i "miliona" ofert mam mętlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakicia 26.11.2014 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 No właśnie, wydaje mi się, że więcej jest wkładów kominkowych "zwykłych" niż z płaszczem wodnym. Piazzetta ma fajne, tylko niestety z płaszczem wodnym nie mają takiego jaki bym chciała. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierinio 26.11.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 A jaki by pani chciała, z tego co wiem supra ma rowniez ładne wizualnie kominki ^^. ps. No właśnie, wydaje mi się, że więcej jest wkładów kominkowych "zwykłych" niż z płaszczem wodnym. Piazzetta ma fajne, tylko niestety z płaszczem wodnym nie mają takiego jaki bym chciała. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.11.2014 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam. Admin chyba się troszkę pomylił i spamera z jego wpisami zostawił ... no cóż ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.11.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 żeby zapalić w kominku jak będzie chłodno, taka alternatywa dla gazu Koszt kominka to raz, koszt całej armatury (pompki, zawory, naczynia wzbiorcze to dwa). To "dwa" miałoby okazję zamortyzować się przy częstym i regularnym paleniu, przy kominku "dla oka" prędzej ulegnie awarii. Lepiej część tych środków zainwestować w lepszy wkład, lepszą obudowę, albo przeznaczyć na narty zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 26.11.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 ponadto kominek z płaszczem będzie bardziej brudził szybę, mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.11.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam. Nie masz racji ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.11.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 ponadto kominek z płaszczem będzie bardziej brudził szybę, mam rację? Nie dość ,że głupoty szerzysz to jeszcze nie kumasz o czym tu zagajają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakicia 08.12.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Dzięki za mniej;) lub bardziej pomocne wpisy Kominek już znalazłam: Volcano WP 12 Hajduk 12kw. Pozdrawiam "wykańczających" się i dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.12.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 ponadto kominek z płaszczem będzie bardziej brudził szybę, mam rację? Przyjedź do nas a zobaczysz jak wygląda szyba w DOBRYM wkładzie "wodnym" podczas palenia .. po paleniu zresztą też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts