airfrance 26.11.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Witam Mam pytanie odnośnie wyprofilowania spadku i ułożenia płyt tarasowych na tarasie w wewnętrznym narozniku. Taras będzie obejmował wewnętrzny kąt rozwarty, ze spadkiem w stronę miejsca skąd robione jest zdjęcie. Poziom zaczyna się od ściany z potrójnym oknem po lewej stronie i idąc na zewnątrz spowoduje, że wzdłuż okna na ścianie po prawej będzie róznica ok 3cm. Czy ktoś z Was ma może takie doświadczenia i może podpowiedzieć jak zniwelować taki spadek wzdłuż drzwi? Czy np wzdłuż ściany po prawej też pójść z jednym rzędem płyt normalnie poziomo, a dopiero kolejny jakoś przełamać i spadkować. Dodam, że wymyśliłęm sobie płytę Libetu - MAXIMA. która jest dość duża (80x80x8cm) i ciężko będzie nią manewrować. Mam też pytanie odnośnie drenażu pod tarasem. Taras ma być na podbudowie z piachu, tłucznia i klińca. Początkowo (dopóki nie będę miał na to kasy) nie będzie zadaszony i teoretycznie woda może przez niego przesiąkać i dostawać się w tym rejonie w okolice fundamantów. Mam zrobioną niedaleko studzienkę drenażową i zostało mi trochę rury drenarskiej. Czy jest sens jakoś tą rurę ulożyć w odpowiedniej otulinie w tym piachu, żeby w razie czego odebrała wodę do drenażu czy raczej sobie ten temat zupełnie odpuścić? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/195607-taras-w-wewn%C4%99trznym-naro%C5%BCniku-a-spadki-wzd%C5%82u%C5%BC-drzwi-tarasowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts