uzytkownik73467 27.11.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Mam okno PCV uchylne, z okuciami jak na filmiku: Także otwierane na lewą stronę. W 1:11 minucie filmu monter reguluje przesunięcie po przekątnej w górnym zawiasie. Ja u siebie nie mogę tego zrobić bo regulacja kręci się w kółko bez żadnego oporu (a na filmie wyraźnie widać, że przy dokręceniu jest opór). Śruba zresztą wygląda na zerwaną wskutek dokrecenia na max przez nieudolną firmę, która montowała. Pytanie: czy tą śrubę można wykrecić bez zawalenia konstrukcji? Czy zerwała się śruba czy gwint w okuciu (co bardzij miękkie)? Efekt mam taki, że grzybek z prawej na górze uderza w prowadnicę i musimy (domownicy) podnosić za klamkę aby wskoczył by zamknąć okno. Ale położenie elementu z gwintem jest takie, że nawet gdyby sruba nie była zerwana, nie da się więcej wciągnąć jak o 0,5mm. Co mógłbym zrobić w tej sytuacji aby przechylić okno po przekątnej o jakiś1-2 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts