kasprzyk 04.07.2015 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Który moduł RGB ? jeżeli POWER - powinieneś przenieść na znaczne odległości, w cyfrach trudno mi jednak odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.07.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 dokładnie ten. W następnym tygodniu juz będę wiedział czy mi zadziała prawidłowo . Teraz jestem na etapie szukania odpowiedniego wzmacniacza sygnału i zasilacza do niego. Trudno cos wybrać. Mam jeszcze 2 pytania, mając 2 paski o długościach 13m i 7m, czy można zastosować do nich jeden zasilacz czy lepiej dwa oddzielne? A może to nie ma znaczenia? Jak to zrobic aby ten zasilacz który w stanie jałowym i tak pobiera prąd był wyłączany kiedy ledy nie będą działały, a włączał się kiedy ledy zadziałają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 04.07.2015 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 http://polskiled.com.pl/pl_PL/p/Wzmacniacz-sygnalu-PolLED-RGB-12V24V-12A-34A/37?gclid=Cj0KEQjwiN6sBRDK2vOO_vaRs5cBEiQAfsnJCf4effiHgfueKSascK-sAdspZzCndb4GvKtyN7qS7ZYaAkYa8P8HAQ - takie montowałem - jak na razie działają Jeżeli dwa paski mają być niezależne - to dwa osobne zasilacze bym zrobił.Co do drugiej części pytania - jest to raczej do zrobienia - część pierwotna zasilacza wysterowana przez przekaźnik nexo - aktywacja RGB załącza ten przekaźnik - jednak czy jest to warte poświęconych środków i czasu ? - sprawdzałeś jaki prąd w stanie jałowym pożera taki zasilacz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 04.07.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 dzięki za link. faktycznie najpierw sprawdzę czy pobór jest taki ze to ma sens ekonomiczny. Odnośnie pasków to te dwa które mają w sumie 13m mają działać wspólnie. myślę że po prostu kupie kilka zasilaczy 200 w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.07.2015 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Mam pytanie czy nexwell spotkał się kolega z sytuacja, że na panelu RGB wybrał kolor zielony a na diodach był czerwony lub inny?Nie chodzi mi tu o odcienie tego samego koloru ale o zupełnie inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 06.07.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Jeżeli nie pomyliłeś nic z przewodami, masz źle ustawiony sterownik - nie pamiętam w którym miejscu, gdzieś na module RGB (tzn w ustawieniach programowych) odhaczasz w jakim trybie ma pracować odwracasz/zamieniasz kolory czy coś podobnego.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts