czarnobialy 27.11.2014 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) Witam. Mam problem w swojej łazience. Płytki w kabinie prysznicowej po kilku miesiącach użytkowania wyblakły. Tak jakby wsiąkła w nie woda...Początkowo myślałem, że to kamień, ale niestety okazało się że miały jaki feler. Mam takie pytanie. Ile wzięłaby firma wystawiająca rachunek za naprawienie tej usterki?Do zbicia jest 12 płytek w rozmiarze 50/30, przygotowanie powierzchni do położenia nowych płytek. Trzeba, uważać żeby nie uszkodzić szklanych listew, które tworzą obramowanie tych dekorów.Oczywiście demontaż kabiny lub jej części. Jest to szklana półokrągła kabina z drzwiami na zawiasach. Na nowo trzeba będzie wpasować się z tymi dekorami w już istniejące płytki wiec zadanie jest trochę utrudnione przy zbijaniu jak i kładzeniu.Fugowanie, silikonowanie itd tez proszę wziąć pod uwagę.Za ile Wy Panowie podjęlibyście się takiej naprawy, nie licząc kosztów płytek i innych materiałów. Sama robocizna. Złożyłem reklamacje w firmie produkujacej i kazano mi stworzyć kosztorys.Proszę mi też powiedzieć, czy któryś z Panów słyszał o podobnej sytuacji?Jak powinna przebiegać procedura reklamacyjna i na co mogę liczyć. Pokrycie kosztów materiału i robocizny oraz to ze firma wyśle mi nowe płytki..to mam już ustalone, ale czynie powinienem dopominać się odszkodowania za całe to zdarzenie? Każdy wie z czym to się wiąże(kurz, i przynajmniej na tydzień wyłączona łazienka z użytku..gdzie ma się człowiek myc itd)ewentualnie ile składający reklamacje powinien się domagać zadość uczynienia? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 2 Grudnia 2014 przez czarnobialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts