tomek21abc 28.11.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 witam mam drzwi metalowo drewniane (tz. drewniana jest tylko rama w środku) otwierane na zewątrz i niesty na razie brak stopera. Mocny wiatry spowodował ich szybkie otwarcie na zewnątrz i od góry za zawiasem się skrzywiły. Mozna to jakoś naprostowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
icc 28.11.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Drzwi masz na gwarancji? Jak tak to serwis. Jak nie to zrób zdjęcia i podejślij na forum. Ja Ci nie pomogę, ale w dziale za drzwiami są spece jak Finlandia i Theme, na pewno pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.11.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Serwis może podjąć się naprawy ale zapłacisz za to, bo wada nie powstała z winy producenta i nie musi za nią odpowiadać.Chałupniczymi metodami można to naprostować, choćby ścisk stolarski i 2 deski do prostowania + jakiś ręcznik aby nie porysować powierzchni skrzydła. Daj zdjęcie i opisz coś więcej.-czy pękła lub nadpękła drewniana rama wewnątrz-czy zawiasy się uszkodziły-jak duże jest to wypaczenie-czy drzwi teraz domykają się normalnie P.S. jak podejmiesz się próby prostowania ściskami i będziesz myślał o użyciu jakiegoś kleju (nie wiem do końca na czym polega uszkodzenie), to pamiętej, że nie każdy klej nadaje się do pianek poliuretanowych lub styropianu (zależnie co jest wypełnieniem drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek21abc 29.11.2014 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 witam drzwi się domykają , choć jakby nieco ciężej , jeszcze popatrze ale nie widzę żadnego pęknięcia wypaczenie jest średniej wielkości tj wtraźnie zaczyna się od górnego zawiasu mniej wiecej i odchodzi do ok 1 cm (kilka mm od uszczelki i dalej idzie górą zmniejszając się od strony zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.11.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Niewiele widac na zdjęciu. Ale to nie wypaczenie, a "tylko" skrzywienie. Bo wypaczenie sugerowałoby że coś "samo" .... Który zerwis się tego podejmie? to ryzykowne, no prostowanie ich (w sposob ktory opisal The Me - i tylko to wchodzi w gre) moze zakonczyc sie bardziej wyraznym zalamaniem na płaszczyznie blachy. Ale kto nie ryzykuje ten nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek21abc 01.12.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Chyba ostatecznie tak będzie trzeba zrobić , przed praca dopytam Panowie o szczegóły ale to chyba na wiosnę bo jak rozumie trzeba wymontować drzwi ? A mnie to czuje może troszkę czasu zając na a jest zima. Natomiast jeszcze zapytam o regulacje zawiasów , przyjrzałem się i na dole łapie uszczelkę ale delikatnie i nim wyżej od górnego zawiasu już szpara. Można jakoś na zawiasach wyregulowac tj. całe drzwi dać bliżej futryny? Przepraszam za ewentualnie głupie pytanie ale jestem kompletnie zielony w temacie a wydaje się, że też by mi to pomogło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts