rustin 02.12.2014 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 ściany mam proste , sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita31 08.12.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 pytanie troszkę z innej beczki ale jestem pierwszy raz na tym forum i szczerze nie umiem się tu odnaleźć więc proszę o zrozumienieCzy montując drzwi otwierane do wewnątrz pomieszczenia przy znacznej różnicy poziomu między mieszkaniem a klatką schodową istnieje coś takiego jak dopasowywanie długości skrzydła do poziomu klatki schodowej który jest dużo niższy od poziomu posadzki w mieszkaniu .Czy prawidłowo dokonano montażu osadzając ościeżnicę na wyższym poziomie razem z progiem a skrzydło skrócono do ościeżnicy aby tworzyły komplet? W wyniku takiego montażu jest widoczny "beton" od klatki schodowej który montażysta zaproponował mi wykończyć listwą w kolorze drzwi lub płytkami.Czy taki montaż został dokonany prawidłowo czy można było nie skracać skrzydła ?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.12.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 a gdyby skrzydło było dłuższe mogłabyś otworzyć je do środka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.12.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 a nie masz fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Wyobrażam sobie, by ościeżnica była postawiona na poziomie klatki a skrzydło odpowiednio krótsze, dopasowane do podłogi w środku (musi przeciez otwierać się nad podłogą ). Ale też na ile to sobie wyobrażam to całość wyglądałaby gorzej, dlatego zwykle całość drzwi dopasowuje się do poziomu podlogi w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita31 08.12.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 pytanie troszkę z innej beczki ale jestem pierwszy raz na tym forum i szczerze nie umiem się tu odnaleźć więc proszę o zrozumienieCzy montując drzwi otwierane do wewnątrz pomieszczenia przy znacznej różnicy poziomu między mieszkaniem a klatką schodową istnieje coś takiego jak dopasowywanie długości skrzydła do poziomu klatki schodowej który jest dużo niższy od poziomu posadzki w mieszkaniu .Czy prawidłowo dokonano montażu osadzając ościeżnicę na wyższym poziomie razem z progiem a skrzydło skrócono do ościeżnicy aby tworzyły komplet? W wyniku takiego montażu jest widoczny "beton" od klatki schodowej który montażysta zaproponował mi wykończyć listwą w kolorze drzwi lub płytkami.Czy taki montaż został dokonany prawidłowo czy można było nie skracać skrzydła ?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.12.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 ??? ile razy będziesz powtarzać to samo pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita31 08.12.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 ale namieszałam drzwi otwierają się na zewnątrz czyli na klatke schodową przepraszam za błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.12.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 W taki przypadku trzech różnych majstrow których znam zrobiłoby tak samo - stawiając drzwi na podłodze w mieszkaniu (bo tak jest lepiej: prościej i ładniej)Chociaż opcja ustawienia ich niżej, na klatce schodowej byłaby teoretycznie możliwa (kwestia podkucia by było miejsce na oscieznicę- no i kto za to zapłaci;) ) to jednak też mam wątpliwości czy to by prezentowalo się lepiej. To jest dyskusyjna kwestia i nie ma tu jednego zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 08.12.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 i tak należy podnieść nogę aby "wejść" na poziom mieszkania więc ja bym wolał próg ustawiony do poziomu podłogi w mieszkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts