dworekretro 29.11.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Witajcie, buszujac po internecie znalazlam takie zdjecie i strasznie spodobaly mi sie tte okna.. czy ktos moze powiedziec, co to za kolor? Co to za profil? Jaki rozmiar szprosów? Moze ktos bedzie potrafil mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.11.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 hmmm.... bez wątpienia są to okna, i na dodatek w kolorze i tylko takiej odpowiedzi możesz się spodziewać Bo zdjęcie małe, nawet trudno określić czy PVC czy drewno (choć obstawiam PVC i jakiś z profili półzlicowanych) z naklejanymi szprosami - to i tak dużo informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 29.11.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Zdjęcie nie wzięło się znikąd. Może wystarczy ustalić witrynę z której zostało zabrane i tak po nitce do kłębka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 29.11.2014 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Zgrzew ramy sugeruje drzewo lub pcv ze zgrzewem HFL co nieco ogranicza liczbę mozliwych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 29.11.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Witam Obstawiam jednak drewno, łączenie ramy i szprosy grube/wypukłe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 29.11.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 chyba macie rację - to najprawdopodobniej drewno, ślepym już ale wziąłem lupkę i chyba jednak drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.11.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Ech plastikowcy ;p Nie znacie drewn i nie wiecie ze w nim jest mozliwe najpraktyczniejsze rozwiazanie szprosow, czyli ramki nakladane (na zdjeciu odbijają się na szybie odpowiednim cieniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworekretro 29.11.2014 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 dziekuje Wam bardzo szkoda, ze to jednak drewno.. takowych nie planuje myslalam, ze to popularny zloty dab a jednak drewno jakby ktos mial jeszcze jakis pomysl- jak osiagnac cos podobnego w PCV to bardzo chetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 30.11.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 W PCV można zastosować szprosy naklejane. Nie jest to jednak tania opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.11.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 i powiedzmy sobie szczerze nie tak estetyczna jak w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.11.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dworekretro,czyli Tobie nie chodziło o same okna a kolor? Jak tak, to chyba wiekszosc z nas uwaza, ze to cos w okolicy zlotego debu. W drewnie nie da sie tego powiedziec jednoznacznie, bo kolor tu jest wielowymiarowy w zależnosci od oswietlenia: mam okna ktore w sloncu wyglaaja na zloty dab z wielką głębią koloru, a w ciemne dni sa zwyczajnym orzechem.. Z tym, że na kolor trzeba patrzec w calosci: elewacja, dodatki, styl. Takie same okna mogą wyglądać inaczej na dwóch różnych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworekretro 30.11.2014 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 i o okna i o kolor wrzucam Wam zdjecie domu- moze bedzie prosciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.11.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Witam Hehe w zeszłym roku byłem przy montażu w bliźniaczym dworku pod Wrocławiem. Od drugiej strony wykusz z wyjściem na ogród ? Tylko, że tam konstrukcja ściany była 3 warstwowa z cegłą klinkierową na zewnątrz.A okna były z szerokim szprosem wewnątrz szyby w kolorze okien i wyglądało to całkiem ok - oczywiście to nie to co na zdjęciu jakie pokazałeś wcześniej. I dlaczego jesteś takie zdecydowanie anty drewniany ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworekretro 30.11.2014 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 jestem kobieta wiem, ze to chyba dosc rzadkie apropo spraw budowlanych Drewno- duzo drozsze i gorsze w utrzymaniu Wiesz, ja chce dom stylizowany na dworek- nie jestem jakas strasznie nastawiona na replike czy cos. To tylko inspiracji. No, ale uwielbiam retro. Wiec, w tym temacie bede sie krecila Tak, z drugiej strony jest wyjscie na taras. Zalaczam zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.11.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Witam No i widzę, że po lewej osobno garaż, teraz to już PEWNIAK, że to dokładnie ten sam projekt. Zerknę jutro w zdjęcia z tamtej budowy jak je znajdę podeślę zerkniesz jak wyglądały tam okna - PCV choć raczej z tej górnej półki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dworekretro 01.12.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 haha serio ktos mial podobny? To fajnie ja robilam projekt sama, tzn troche z tego, troche z tamtego- narysowalam a architekt przelozyl na swoje Fajnie jakbys napisal co i jak z oknami, bylabym wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts