Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy mozecie pomoc- co to za okna?

Recommended Posts

Ech plastikowcy ;p :) Nie znacie drewn i nie wiecie ze w nim jest mozliwe najpraktyczniejsze rozwiazanie szprosow, czyli ramki nakladane (na zdjeciu odbijają się na szybie odpowiednim cieniem)

Dworekretro,

czyli Tobie nie chodziło o same okna a kolor?

Jak tak, to chyba wiekszosc z nas uwaza, ze to cos w okolicy zlotego debu. W drewnie nie da sie tego powiedziec jednoznacznie, bo kolor tu jest wielowymiarowy w zależnosci od oswietlenia: mam okna ktore w sloncu wyglaaja na zloty dab z wielką głębią koloru, a w ciemne dni sa zwyczajnym orzechem..

Z tym, że na kolor trzeba patrzec w calosci: elewacja, dodatki, styl. Takie same okna mogą wyglądać inaczej na dwóch różnych domach.

Witam

Hehe w zeszłym roku byłem przy montażu w bliźniaczym dworku pod Wrocławiem. Od drugiej strony wykusz z wyjściem na ogród ?

Tylko, że tam konstrukcja ściany była 3 warstwowa z cegłą klinkierową na zewnątrz.

A okna były z szerokim szprosem wewnątrz szyby w kolorze okien i wyglądało to całkiem ok - oczywiście to nie to co na zdjęciu jakie pokazałeś wcześniej.

I dlaczego jesteś takie zdecydowanie anty drewniany ?

Pozdrawiam

jestem kobieta :) wiem, ze to chyba dosc rzadkie apropo spraw budowlanych

Drewno- duzo drozsze i gorsze w utrzymaniu

Wiesz, ja chce dom stylizowany na dworek- nie jestem jakas strasznie nastawiona na replike czy cos. To tylko inspiracji.

No, ale uwielbiam retro. Wiec, w tym temacie bede sie krecila

Tak, z drugiej strony jest wyjscie na taras. Zalaczam zdjecie

Bez tytułu.jpg