invx 14.06.2004 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 chce przeniesc, szkielet kanadyjczyka, 3x5m. w zasadzie taka komurka. szkielet jest zrobiony z krawedziakow 7x7, jest zrobiony strop, i dach. I teraz nie wiem jak to przeniesc w calosci o jakies 30 m. tu stoi--------------------- \ \ \ \ tu chce przeniesc -------------------------- to przekruj, przez teren chce pod spud podlozyc belki 15x15, zrobi jak gdyby palete, i linami, zachaczajac je o pobliskie drzewa przesunac, a na spadku tereny zrobic, jakas rampe, bo jest skarp teraz za stroma. tylko nie wiem czy dobrze mysle, moze cos udoskonalic, macie jakies pomyslu, uwagi ?? mysle ze calosc wazy ok. 800-1000 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 14.06.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 ja bym zrobił to wykorzystując jakieś osie z kołami od przyczepy, wozu odpowiednio zmodyfikowane (wydłużone), tak żebym podniosł konstrukcje w 4 rogach na podnośnikach samochodowych, podstawił te osie z kołami podspodem konstrukcji, podniosł ciśnienie w kołach i pomału może by dojechało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 14.06.2004 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 ja chce podlozyc te 2 belki, i takim urzadzeniem do naciagania lin, zachaczajac o drzewo, moze podkladajac, jakies rurki. nie mam niestety skad wziasc takich kul, zreszta z tej gurki, to nie wiem jak bym to zatrzymal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.06.2004 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 powiedzcie cos ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 15.06.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 jeśli możliwe zrób konstrukcję pod podłogą jeśli to waży tak jak mówisz 800-1000 kg z belek lub ceowników stalowych podwieś liny zamów dżwig i ładnie przeniesie ci ten domek o te 30 m za ok 200 zł/godz pracy dżwigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 15.06.2004 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 nie wjedzie tam dzwigiem, po pierwsze linie energetyczne, po drugie, durzo drzew bym musial wyciac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szdom 16.06.2004 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Spróbuj ze śwagrem po pijaku Zbierzesz ze czterech to podniesiecie i przeniesiecie. Przecież nie takie rzeczy się ze śwagrem robiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 16.06.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 jeśli nie dźwig to na skarpie połóż ze dwie lub cztery belki drwaniane (metalowe ) i z 20 chłopa za porządne uchwyty przesunie po nich tą "komórkę" przy takiej wadze jak podajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts