Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sprawdzona/w dobrej cenie wiertarka stołowa- jaką kupić?

Recommended Posts

Panowie potrzebuje sprawdzonej i dosyć precyzyjnej wiertarki stołowej do obróbki różnego rodzaju materiału. Sprzęt będzie wykorzystywany amatorsko/hobbystycznie, więc nie potrzebuje nie wiadomo czegoś super profesjonalnego i bardzo drogiego. Fajnie gdyby cena do jakości była na dość wysokim poziomie i sprzęt był na gwarancji. Wydatek jaki chciałbym poczynić to max 1500 zł.

Sprawdź sprzęt austriackiej marki Bernardo, używam modelu TB 16T .

Sprawdza się w małym warsztacie i raczej na pewno jest używana częściej niż ty masz zamiar.

Warunkiem precyzji we wierceniu jest brak dużych luzów na wrzecionie i tutaj się sprawdza.

Poza tym wszystko ok, nie miałem jeszcze żadnych problemów :)

Sprawdź sprzęt austriackiej marki Bernardo, używam modelu TB 16T .

Sprawdza się w małym warsztacie i raczej na pewno jest używana częściej niż ty masz zamiar.

Warunkiem precyzji we wierceniu jest brak dużych luzów na wrzecionie i tutaj się sprawdza.

Poza tym wszystko ok, nie miałem jeszcze żadnych problemów :)

Szczerze to nie słyszałem o takiej marce ale sprzęt wydaje się odpowiedni i co najważniejsze jest nowy. A jak z gwarancją, trzeba odsyłać za granicę? Mógłbyś powiedzieć coś więcej?

Firma mniej znana może dlatego, że nie jest sprzedawana w marketach budowlanych.

Jak kupowałem od Hafena,wyłącznego dystrybutora na Polskę, między innymi dlatego że zapewnia serwis na miejscu.

Jak jesteś zainteresowany to najlepiej sam ogarnij sobie co i jak bo nie chcę żeby mnie ktoś o kryptoreklamę oskarżył ;)