voleymylife 30.11.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Dzień dobry. Proszę o pomoc w sprawie kotła oe+ 25 kw. Pali ktoś może w tym piecu drzewem na ruszcie awaryjnym? jest jakaś szansa żeby ogrzewanie nie wyglądało tak, że trzeba co godzinę lecieć przykładać? Czy ma jakikolwiek sens próba ułożenia rusztu kilka cm nad palnikiem burner.s ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.11.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Nie martw się, w każdym kotle z podajnikiem tak to wygląda. W opisach producentów jest tylko tak ładnie. pięknie i wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voleymylife 01.12.2014 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Rozumiem i tak też przypuszczałem ale mimo wszystko miałem nadzieję że pomoże mi ktoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 02.12.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Kolego, jak masz w kotle dolne mocowanie do położenia tam rusztu, to będziesz latał rzadziej. Jak jest podział na górne i dolne mocowanie, to wygląda to tak:1. Na górnym mocowaniu przy pracy podajnika i generowaniu wyższych mocy możesz dosłownie spalić tam kilka papierków lub 2-3kawałki drewna i nic więcej. 2. Na dolnym mocowaniu masz sporo większy zasyp, ale wymaga to wygaszenia palnika i palenia tradycyjnego. Zakładając ruszt na dół otrzymujesz typowego kopciucha, który wymaga obsługi, ale pojemność komory awaryjnej jest już logiczna.W kotle ogniwo zmiana rusztu na dół nie powoduje też skrócenia drogi spalin, zatem odbiór ciepła z tego rusztu będzie przyzwoity i nie będziesz grzał nieba nad domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts