mirek118 30.11.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Wiatm Muszę pomalować garaż w którym teraz jest ok. 5°C. Na farbie podali że ma być min. 10°C. Czy ma to duże znaczenie? Dodam że jest to nowy budynek i część ścian była już zagruntowaba i raz przemalowana latem i teraz chciałem już na gotowo pomalować. Jedna ściana i sufit ton styropian z siatką i klejem i to chcialem gruntowac i malować.Ktos malowal w niaskich temp.?Farba to: na pierwszy raz taniocha Malfarb, kolejne warstwy to Śnieżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aburski 01.12.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 No niestety obawiam się, że mogą to być złe warunki do malowania. Przede wszystkim wazne, żeby ściany przed malowaniem nie były wilgotne. Musisz jakoś podnieść temperaturę w garażu - np. postawić dmuchawę itp. Do farby można też dodać taki dodatek mrozowy, który umożliwia malowanie w niskich temperaturach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 01.12.2014 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 No niestety obawiam się, że mogą to być złe warunki do malowania. Przede wszystkim wazne, żeby ściany przed malowaniem nie były wilgotne. Musisz jakoś podnieść temperaturę w garażu - np. postawić dmuchawę itp. Do farby można też dodać taki dodatek mrozowy, który umożliwia malowanie w niskich temperaturach. Tynki juz na pewno nie są wilgotne. Dmuchawe podlacze i zobaczymy ile stopni uda się "dobić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 01.12.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 ja malowałem w niskiej temperaturze.Pomieszczenie miało 3*C, uruchamiałem dmuchawę, rozgrzewałem do 7-8* i było ok.Nie miałem z tym problemu, choć farba jest chyba bardziej gęsta:-) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts