przywa 30.11.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 (edytowane) Witam,Czy jest możliwość zastosowania folii budowlanej 0,3mm, zamiast malowania bloczków betonowych farbą bitumiczną (dysperbit) w celu izolacji, chodzi mi głównie o wewnętrzną część ścian ? Pozdrawiam Edytowane 30 Listopada 2014 przez przywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 04.12.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Przerwiesz folię przy zagęszczaniu piasku Dysperbit to nie izolacja . -------------------------------------------------------------------------- http://www.smigielskibudowadomów.cba.pl Edytowane 15 Stycznia 2015 przez smigloxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.12.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 ani jedno ani drugie nie jest izolacja. A i tak zrobisz jak juz zalozyles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 06.12.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Lepiej to co chcesz wydać na folię zainwestuj w browar lub daj biednym dzieciom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_74a 12.12.2014 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 nie izoluje sie czesci wewnetrznych fundamantu , szkoda pieniedzy a i tak to Ci nic nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.12.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 nie izoluje sie czesci wewnetrznych fundamantu , szkoda pieniedzy a i tak to Ci nic nie daje Jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 16.12.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A może w końcu ktoś sensownie wytłumaczy po co ten dysperbit się stosuje. Izolacja przeciwwodna to zadna, więc co ? Podam taki przykład, kiedyś poszedłem "na wakacje" (ale wyszło trochę dłużej ) do pracy w firmie która robiła min. kanały deszczowe. Wszystkie elementy betonowe które były zakopywane musiały być malowane dysperbitem (nie daj Boże, żeby inspektor nadzoru zobaczył że coś niedomalowane), więc np rury wipro (betonowe) musiały być na zewnątrz pomalowane, a w środku przecież woda płynie, kręgi na studnie też, wpusty uliczne też, gdzie część wpustu to osadnik w którym cały czas stoi woda. Zatem po co to się maluje, po co ten dysperbit ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.12.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Żeby było ładnie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.12.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Żeby było ładnie ???? no mniej wiecej.... poza tym pamietajmy ze mamy jeszcze wsrod projektantow inspektorow w szczegolnosci w "budzetowce" tzw starych wyjadaczy, ktorzy swoje posady piastuja od czasow PRL i do emerytury tam beda.... to jak w urzedach... helllooooo - w PL zyjemy. Sam dostarczalem tego typu bitum, ktory niewiele daje na fragment S2 w Warszawie ... 120ton ... masy ktora beton robila na czarno... BO TAK... pieniazki wydane tak na dobra sprawe ze skarbu Panstwa... bez sensu. Ale jezeli ja bym nie dostarczyl - dostarczylby kto inny Edytowane 16 Grudnia 2014 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.12.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A masz chociaż moralnego kaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.12.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 A masz chociaż moralnego kaca nie... to drobne w porownaniu z tym ile dziwnych platnosci idzie ze skarbu Panstwa... poza tym moim platnikiem byla krajowa spolka z o.o. no ale... przy S2 to inwestorem to chyba jest GDDKiA - "Gdaka" potocznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 17.12.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 (edytowane) To w końcu malować czy nie. Z tego co widzę i zalecają to malować. Ale chciałbym w końcu wiedzieć po co te wydane pieniądze na dysperbit. Jak by to było 100- 200 zł to bym w tym momencie nie zastanawiał się, ale byłem w lekkim szoku jak mi znajomy powiedział, że u siebie na dysperbit wydał ponad 1000 zł - ponad 20 kociołków do pomalowania fundamentu. Nie lubię wydawać takich pieniędzy nie wiedząc jaki sens ma ten wydatek..... A wracając do doświadczenia z przed lat to też wtedy jak pytałem po co maluje się beton to nikt nie udzielił sensownej odpowiedzi tylko: "bo tak się robi", "bo tak trzeba", "bo tak każą", "bo tak jest w projekcie" itp Edytowane 17 Grudnia 2014 przez sylwekr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smigloxxx 17.12.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Jeśli już chcesz malować tak bardzo aby ugasić kaca moralnego że mogłeś zrobić a nie zrobiłeś . To tynkuj ściany i zainwestuj w coś droższego niż dysperbit . Różne firmy mają chemię izolacyjną np . izohana. W necie znajdziesz jak chcesz coś droższego masz środki innych firm ale jak zobaczysz cenę pewnie zwątpisz i pomalujesz dysperbitem jak inni te kręgi aby było w większości chodzi o cenę takich środków i każdy zamyka oczy aby było przede wszystkim tanio .A inni którzy ci doradzają może żyją w nie świadomości o istnieniu środków innych niż dysperbit .--------------------------------------------------------------------------http://www.smigielskibudowadomów.cba.pl Edytowane 16 Stycznia 2015 przez smigloxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 18.12.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 To w końcu malować czy nie. Z tego co widzę i zalecają to malować. Ale chciałbym w końcu wiedzieć po co te wydane pieniądze na dysperbit. Jak by to było 100- 200 zł to bym w tym momencie nie zastanawiał się, ale byłem w lekkim szoku jak mi znajomy powiedział, że u siebie na dysperbit wydał ponad 1000 zł - ponad 20 kociołków do pomalowania fundamentu. Nie lubię wydawać takich pieniędzy nie wiedząc jaki sens ma ten wydatek..... A wracając do doświadczenia z przed lat to też wtedy jak pytałem po co maluje się beton to nikt nie udzielił sensownej odpowiedzi tylko: "bo tak się robi", "bo tak trzeba", "bo tak każą", "bo tak jest w projekcie" itp Bo dysperbit i tego typu srodki "cos tam pomagaja" .. nie szkodza.. ale to zadna izolacja. W szoku to widocznie bys byl, jakbym Ci powiedzial ze masz 240zl brutto zaplacic za kubelek 28kg "mazidla czarnego" ktore powinienes zastosowac jako hydroizolacja bitumiczna, a przy napierajacej wodzie: 4,5-5kg na m2 idzie tego... i ludzie tak placa... jak chca robic hydroizolacje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.12.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2014 fighter: bo dawniej to było prostsze, do tej pory gdzieś się u mnie pląta taki metalowy kubeł ze stwardniałą smołą którą się podgrzewało a potem malowało... a teraz jakieś dziwne wynalazki wprowadzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts