piotrazz 30.11.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Witam,mam pewien problem z ciepłem w pokoju.Budwnictwo z początku lat 90-tych. Każdej zimy w pokoju zawsze było potwornie gorąco (piec ustawiony na 50 st.), Jednego roku wymieniliśmy parapet na plastikowy, zimą również bardzo gorąco przy ustawieniu pieca na powyższą temp. W końcu zdecydowaliśmy się na założenia zaworu kulowego przy grzejniku (średnica tak jak rury 0,75) w celu przykręcania/ dokręcania by nie było tak gorąco. Od tego momentu w pokoju już drugą zimę jest po prostu zimno . Przy nastawieniu pieca na 50 st. w pokoju jest 18-19 stopni. Grzejnik nie był wymieniany, żadna izolacja nie była ściągana. Jedynie powyższe rzeczy pojawiły się "nowe" w pokoju. Gdzie szukać przyczyny tak zimnego pomieszczenia. W innych pokojach jest ok jest ciepło. w pokoju obok temp jest o ok 2 st większa.. Proszę o rady, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 30.11.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 zapowietrzył się i grzeje połową powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrazz 30.11.2014 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ale grzejnik jest cały gorący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ocieplenie klimatu mamy...Temperatury tu czy tam coraz niższe, to akurat na ten pokój trafiło...Za jakieś 200 lat ma się poprawić. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.11.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 U mnie bardzo podobna sytuacja na kotle 56 stopni a jakoś tak na krótki rękaw jakby za chłodno... co prawda 22 stopnie ale jakby chłodniej/wilgotniej. Aaa i wszystko jasne moja małżonka na grzejnikach pranie rozwiesiła może u Ciebie jest podobnie, tylko nie 1 warstwa prania a np. 4-5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts