Fer 30.11.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Witam posiadam duży star dom (ok 150 lat) z starej cegły dobrej jakosci posadowiony na kamiennych fundamentach i prosze o doradzenie mi w jaki sposób mogę go NAJSKUTECZNIEJ ocieplić dodam że w domu panuje wilgoć i żeby moje ocieplanie nie skończyło sie kwiatkami na ścianie więc czekam na wasze rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.11.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 " i żeby moje ocieplanie nie skończyło sie kwiatkami na ścianie więc czekam na wasze rady" Jak się skończy grzybkiem to przyjedziesz i obijesz radzącego? Najskuteczniej to będzie wtedy, jak poczytasz i poszukasz wiedzy o problemie. MUSISZ zrozumieć co tam się dzieje i jak zwalczać jedne objawy a wspierać inne. Wilgoć panuje.... Skąpy jesteś? Oszczędzasz na ogrzewaniu? Wentylacja nie istnieje? Czy chałupa bez hydroizolacji i ścianami podciąga... Mało danych. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 01.12.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam Przedmówca ma rację, za mało danych, a dodatkowo taki stary dom najprawdopodobniej może być pod opieką konserwatora zabytków i wtedy nie można na własną rękę dokonywać zmian w budynku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 01.12.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 I to jest właśnie ten ból z tymi starymi domami i konserwatorem,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 01.12.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 ocieplić dodam że w domu panuje wilgoć i żeby moje ocieplanie nie skończyło sie kwiatkami na ścianie więc czekam na wasze rady ocieplenie może tylko pomóc, nie pogorszyć, kolejna osoba na forum której ktoś coś na opowiadał Jeśli dom nie jest wpisany do zabytków, to czeka go gacenie ostro izolacją. plus inne ciekawe sprawy, tylko trzeba więcej wiedzieć .. szczególnie czy nie zbytek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts