antybiotyk33 30.11.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Jestem przyszłym użytkownikiem instalacji co i cwu w domku jednorodzinnym. Instalację wykonuje polecony hydraulik jednak pomimo to chciałbym zaciągnąć opinii użytkowników forum czy wykonywany schemat będzie prawidłowo funkcjonował. Z góry dziękuję za uwagi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antybiotyk33 01.12.2014 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Czy jest ktoś w stanie coś podpowiedzieć? Zastanawia mnie ciągle dlaczego powrót z grzejników jest podpięty bezpośrednio do powrotu kotła i połaczony trójnikiem również do zaworu czterodogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 02.12.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Obróć ten schemat i rozrysuj bardziej czytelnie. Obejście na obiegu kotłowym nie potrzebne, brak pompy za zaworem 4d. powrót z grzejników ma iść tylko przez zawór 4d. Jak podłączona będzie podłogówka? Jakie będą średnice rur w obiegu kotłowym? Jak duży zawór 4d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antybiotyk33 03.12.2014 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 W załączeniu przesyłam poprawiony schemat. Proszę o ocenę. Jeśli chodzi o średnice podejść, instalacja wykonana jest na miedzi 28mm z kształtkami 1". Przepływ zmniejsza się tylko na pompach gdzie podejście jest 3/4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porządny hydraulik 18.01.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 I co, działa? Wątpisz w hydraulika, któremu płacisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 18.01.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Schemat jest zły. Kocioł gazowy powinien być wpięty za zaworem 4d. Złe wpięcie zaworu 4d. Średnice jak na zawór 4d są za małe, albo musisz dołożyć pompę kotłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts