fmau 01.12.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Hej, ktoś pali z was owsem. Eksperymentuję z tym paliwem i popiołu jest wagowo około 2% jednak jest jego sporo objętościowo.Czy macie podobne doświadczenie? Może ktoś z Was robił zdjęci popiołu? Dużą trudnością jest ustawienie właściwego nadmuchu, duża ilość powietrza wydmuchuje paliwo; mała zaś, nie dopala i robią się a spieki ze sklejonego owsa. Zastanawiam się nad mieszaniem tego paliwa z czymś bardziej łatwo palny, np. peletem. Robiliście takie próby? Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 01.12.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Możesz spróbować mieszanki z miałem, ja stosuje taki miks 1\3 owies 2\3 miał 19 Janina. Sam miał mi się spiekał, teraz jest dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts