nk 01.11.2015 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Wybierz się parę razy na działkę w wietrzne (najlepiej deszczowe i śnieżne) dni i zobacz czy często wieje od północy. U mnie tak, ale u mnie jest otwarta przestrzeń, a w Twojej okolicy są inne zabudowania, więc może niekoniecznie. Jeśli masz często północny wiatr, to radziłbym jak najbardziej wysunięty daszek. Szkło jest efektowne i nie zacienia wejścia, co od północy jest jego atutem, ale jak piszesz - liście i po prostu pył może trochę ująć mu uroku.Jestem ciekawy na co się zdecydujecie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 02.11.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Akurat u nas od północy nie ma żadnych zabudowań i chyba długo nie będzie (albo nigdy). Z tego co sąsiadka mówiła to zawsze od północy mieli zawiane śniegiem i dobrze, że się budujemy - teraz będzie zawiane u nas Także daszek w miarę możliwości jak najdalej wysunięty. Co do szerokości to już mnie to mniej zastanawia. Zobaczę co się uda, tak żeby pasowało do bryły. Chcemy też kiedyś dorobić zadaszenie na samochód/samochody? Będzie na tej samej elewacji, więc wg mnie powinno być takie same (w sensie z takich samych materiałów), ale mąż, który na co dzień jest nadmiernym estetą i specjalistą od wykończenia wnętrz (wiem, że to czytasz <3) tu akurat uważa, że może być inne. Tzn. nad wejściem szkło + metal, a nad auta plexi+ metal lub drewno + plexi. Jak uważacie? Ja na teraz skłaniam się nad wejściem do metalu z mało przezroczystą plexi, ale nie wiem jak to będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 05.11.2015 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Transformers! :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.11.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Ale Ci zazdraszczam, że po pokojach możesz sobie pochodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 13.11.2015 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Zbroimy się. Miałam dostać wylanie stropu na dzisiejsze urodziny, ale nie wyszło. Będzie może na środę. Pożyjemy, zobaczymy. Byle zima trzymała się z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 13.11.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Zbroimy się. Miałam dostać wylanie stropu na dzisiejsze urodziny, ale nie wyszło. Będzie może na środę. Pożyjemy, zobaczymy. Byle zima trzymała się z daleka ] Najlepszego sąsiadko! już Ci tu jakieś ciacho szykujemy! Edytowane 13 Listopada 2015 przez Brysia8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.11.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Miałam dostać wylanie stropu na dzisiejsze urodziny, Wszystkiego najbudowlańszczego, szybkiej realizacji planów, niech się mury pną do góry i tortu zamiast wylewek (co za dewiacja swoją drogą ) upieczonego już w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.11.2015 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Jesteście świetne dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.11.2015 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Zalaliśmy się. Na amen :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.11.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Zalaliśmy się. Na amen :D:D [ATTACH=CONFIG]337885[/ATTACH] Mur - beton Faaaajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 18.11.2015 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 To teraz krótka historia zalewania stropu: Przyjechał Pan z betoniarni pomierzyć sobie ile betonu przygotować, czyli jak zawsze. Po godzinie dzwoni do naszego wykonawcy, że zawieźli właśnie 30 kubików betonu na inną budowę, ale tam nikogo nie ma i strop jeszcze nie gotowy. Więc: czy mogą to wylać u nas? Wykonawca się zgodził, na szybko kończył zbrojenie, przy pomocy pracowników betoniarni, którzy pomagali wiązać zbrojenie, mąż robił przepusty pod wentylację mechaniczną, w ciągu 30 min zjawił się kierownik budowy, żeby wszystko odebrać.... uff, ale udało się i kolejny etap za nami. Relacja foto: A dzisiaj już nam mały ktoś podeptał beton (a w sumie to wczoraj, ale dzisiaj widzieliśmy). Dobrze, że nie zastygł w betonie. Musielibyśmy kotka jakoś odpiłować potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.11.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 [ATTACH=CONFIG]337942[/ATTACH] Jak to mówią - porządny dziennik budowy musi mieć zdjęcie z żurawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 18.11.2015 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 U mnie to już drugie, i w dodatku obrócone, więc jestem porządnie porządna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.11.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 U mnie to już drugie, i w dodatku obrócone, więc jestem porządnie porządna Zgadza się Pamiętam ten etap u nas, dwie wielkie betoniary, jedna przelewała do drugiej a ta druga wylewała płytę Kiedy to było?? Minął właśnie rok jak mieszkamy w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.11.2015 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 nie spotkałam chyba jeszcze żadnego dziennika z takim stropem u mnie też taki ale nie byłam przy wlewaniu. Ooo i nie mam zdjecia z żurawiem wiec nie mogę założyć dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 18.11.2015 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Kiedy to było?? Minął właśnie rok jak mieszkamy w nowym domku eh, też bym chciała już tak pisać.. Emila, też możesz założyć dziennik, po prostu będzie nieporządny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.11.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 u mnie wszystko musi być porządne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.11.2015 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 u mnie wszystko musi być porządne Wreszcie wyłapiesz porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 21.11.2015 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2015 Jeszcze troszkę poszliśmy w górę.... Prawa strona też się podniesienie trochę. Tzn już się podniosła, ale na budowie jestem zwykle po ciemku i mój telefon nie ogarnia takich zdjęć. Wczoraj był specjalista od okien zrobić pomiary. Będzie Veka Softline 82 z ciepłym montażem. Mam nadzieję, że będzie szybko Wysłałam też elektrykę do wyceny. Zobaczymy czy będzie ok czy trzeba będzie się podszkolić w tym fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 29.11.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Kilka zdjęć na pamiątkę. Okna zamówione, będą dopiero w połowie stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts