Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

Wybierz się parę razy na działkę w wietrzne (najlepiej deszczowe i śnieżne) dni i zobacz czy często wieje od północy. U mnie tak, ale u mnie jest otwarta przestrzeń, a w Twojej okolicy są inne zabudowania, więc może niekoniecznie. Jeśli masz często północny wiatr, to radziłbym jak najbardziej wysunięty daszek.

Szkło jest efektowne i nie zacienia wejścia, co od północy jest jego atutem, ale jak piszesz - liście i po prostu pył może trochę ująć mu uroku.

Jestem ciekawy na co się zdecydujecie. Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Akurat u nas od północy nie ma żadnych zabudowań i chyba długo nie będzie (albo nigdy). Z tego co sąsiadka mówiła to zawsze od północy mieli zawiane śniegiem i dobrze, że się budujemy - teraz będzie zawiane u nas ;) Także daszek w miarę możliwości jak najdalej wysunięty. Co do szerokości to już mnie to mniej zastanawia. Zobaczę co się uda, tak żeby pasowało do bryły.

Chcemy też kiedyś dorobić zadaszenie na samochód/samochody? Będzie na tej samej elewacji, więc wg mnie powinno być takie same (w sensie z takich samych materiałów), ale mąż, który na co dzień jest nadmiernym estetą i specjalistą od wykończenia wnętrz (wiem, że to czytasz <3) tu akurat uważa, że może być inne. Tzn. nad wejściem szkło + metal, a nad auta plexi+ metal lub drewno + plexi. Jak uważacie?

Ja na teraz skłaniam się nad wejściem do metalu z mało przezroczystą plexi, ale nie wiem jak to będzie wyglądać.

To teraz krótka historia zalewania stropu:

Przyjechał Pan z betoniarni pomierzyć sobie ile betonu przygotować, czyli jak zawsze. Po godzinie dzwoni do naszego wykonawcy, że zawieźli właśnie 30 kubików betonu na inną budowę, ale tam nikogo nie ma i strop jeszcze nie gotowy. Więc: czy mogą to wylać u nas?

Wykonawca się zgodził, na szybko kończył zbrojenie, przy pomocy pracowników betoniarni, którzy pomagali wiązać zbrojenie, mąż robił przepusty pod wentylację mechaniczną, w ciągu 30 min zjawił się kierownik budowy, żeby wszystko odebrać.... uff, ale udało się i kolejny etap za nami.

Relacja foto:

WP_20151117_009.jpg

WP_20151118_003.jpg

A dzisiaj już nam mały ktoś podeptał beton (a w sumie to wczoraj, ale dzisiaj widzieliśmy). Dobrze, że nie zastygł w betonie. Musielibyśmy kotka jakoś odpiłować potem :D

WP_20151118_005.jpg

Jeszcze troszkę poszliśmy w górę....

V__8002(1).jpg

Prawa strona też się podniesienie trochę. Tzn już się podniosła, ale na budowie jestem zwykle po ciemku i mój telefon nie ogarnia takich zdjęć.

Wczoraj był specjalista od okien zrobić pomiary. Będzie Veka Softline 82 z ciepłym montażem. Mam nadzieję, że będzie szybko ;)

Wysłałam też elektrykę do wyceny. Zobaczymy czy będzie ok czy trzeba będzie się podszkolić w tym fachu :D