Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fotorelacja:

salon

[ATTACH=CONFIG]346686[/ATTACH]

sypialnia

[ATTACH=CONFIG]346687[/ATTACH]

przód

[ATTACH=CONFIG]346688[/ATTACH]

taras

[ATTACH=CONFIG]346689[/ATTACH]

jestem zadowolona :)

Super wyszło :yes:

Ale że co? Że na tarasie trzeba sie zapylać? :D

Oj wiosnę dziewczynki czują ewidentnie :lol2:

No z tą lodówką to chyba nienajlepszy pomysł.Nie masz tam właściwie miejsca do odłożenia garnka, położenia talerza czy nawet pojemniczka na przyprawy.

Najwygodniej chyba zrobić tak ciąg roboczy: lodówka, blat jako miejsce robocze dla wyciągniętych z lodówki rzeczy, pózniej myjemy wszystko-czyli zlew, znów blat do przygotowania potraw i na końcu tej drogi kuchenka i piekarnik.

Idąc tą drogą na ostatniej wizualizacji, najlepiej żeby lodówka była od lewej strony. Masz gdzieś rzut kuchni z wymiarami?Będzie spiżarka?

Z rzutem gdzie będą wymiary drzwi itd. łatwej coś doradzić :)

Kuchnia ostatnie podejście.

Czy ta lodówka nie wygląda tam trochę z d*py?

[ATTACH=CONFIG]347660[/ATTACH]

No właśnie stronę lub dwie temu pisałam, że nie da się zrobić lodówki z lewej bo jest tam tylko 40 cm do okna.

Tym samym żadne trójkąty robocze nie wychodzą.

Z drugiej strony teraz obok kuchenki nie mam blatu w ogóle (tzn. tylko szafka narożna, ale zagracona czajnikiem, deskami, przyprawami), a tak prawdę mówiąc w ogóle nie mam blatu, bo na reszcie stoi ekspres, piekarnik halogenowy, mikrofala, chlebak itd.) i wszystkie robię na tych skrawkach, które zostają przed nimi.

...mąż narzeka, że ma nie być obok piekarnika.

Ja też bym marudził i chyba nawet w tym dzienniku już to skrytykowałem, ale jak się nie da inaczej... Przy budowie zawsze są kompromisy.

Ja ze swojej strony sugerowałbym właśnie lodówkę w słupku obok piekarnika, a potem, blisko rogu (ale nie w samym rogu) płytę, tak żeby było jeszcze miejsce między lodówką a tą płytą.

Na pewno nie możesz dać lodówki do żadnej wnęki na przeciw zlewu - tam chyba masz spiżarkę?

Trochę się pobawiłam.

http://images77.fotosik.pl/355/014914635b7a9669.jpg

http://images76.fotosik.pl/356/3cca6011c43254f7.png

Tak szczerze, jeśli miałabym mieć lodówkę tam gdzie ostatnio pokazałaś , wo wolałabym chyba zrezygnować z piekarnika w słupku i tam wstawić lodówkę.

Powodzenia ;)

Myślę, że trzeba sobie postawić też pytanie: jak często używasz piekarnika? 2,3,5 razy w tygodniu, a może tyle razy w miesiącu?

Ja piekę chleb, więc co najmniej 2-3 w tygodniu piekarnik jest uruchomiony i wolałbym mieć do niego wygodniejszy dostęp, zwłaszcza, że do chleba rozgrzanie jest >200C.

Co z mikrofalówką? Czy w ogóle, jak często używacie?

To ma znaczenie przy lokalizacji takich sprzętów.