Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem tak: muszę poważnie przemyśleć rozwiązanie z tym piekarnikiem w rogu.

Teraz jest tak, że piekarnik używamy rzadko, bo trzymam tam blachy i trzeba je wyciągać, bo jest dość stary i żre prąd i długo się nagrzewa. Rzadko tzn. może raz na miesiąc a czasem nawet tyle nie. Za to używamy taki piekarnik halogenowy, który stoi na blacie cały czas.

W nowym domu chciałabym częściej korzystać z piekarnika, a mniej z halogenowego, który stanie w spiżarni w razie czego. Mikrofalówki za to używamy codziennie po kilkanaście razy i musi być pod ręką.

Alewe, bardzo fajna wizualizacja - dziękuję.

Czy taki piekarnik otwierany na blat nie jest problematyczny? I czy tak da się zrobić w IKEA? bo nie ukrywam, że to ich meble biorę pod uwagę

Powiem tak: muszę poważnie przemyśleć rozwiązanie z tym piekarnikiem w rogu.

Teraz jest tak, że piekarnik używamy rzadko, bo trzymam tam blachy i trzeba je wyciągać, bo jest dość stary i żre prąd i długo się nagrzewa. Rzadko tzn. może raz na miesiąc a czasem nawet tyle nie. Za to używamy taki piekarnik halogenowy, który stoi na blacie cały czas.

W nowym domu chciałabym częściej korzystać z piekarnika, a mniej z halogenowego, który stanie w spiżarni w razie czego. Mikrofalówki za to używamy codziennie po kilkanaście razy i musi być pod ręką.

Alewe, bardzo fajna wizualizacja - dziękuję.

Czy taki piekarnik otwierany na blat nie jest problematyczny? I czy tak da się zrobić w IKEA? bo nie ukrywam, że to ich meble biorę pod uwagę

Nie wiem czy jest wygodny taki piekarnik, na pewno dużo mniej niz taki do którego podchodzisz na wprost. Mam wrażenie, że przy takim układzie zawsze będzie coś nie tak. Chyba bez kompromisu się nie obędzie. Pytanie właśnie co najczęściej będziesz używać i gdzie możesz lekko odpuścić. Zostaje piekarnik kolo lodówki albo w słupku kolo okna albo mała podblatowa lodówka. .... Jest jeszcze opcja, że lodówkę możesz umieścić w spiżarni? Jednego "słupka " mniej wtedy. W sumie dużo tego po prawej stronie wychodzi.

właśnie pracuję nad zabudową w U, ale to lodówkę bym wywaliła na drugą stronę, bo wtedy będzie idealny trójkąt roboczy i będzie ona na wejściu, a lodówka i tak nie jest w zabudowie, tylko czarna wolnostojąca

robi się wtedy bardzo dużo mebli (co zwiększa też koszty) i trzeba dać dwie narożne szafki, więc jeszcze myślimy

jutro mamy spotkanie z elektrykiem i powinniśmy mniej więcej coś wiedzieć, chociaż wiadomo, że on zacznie w marcu i jakby co to wszystko można jeszcze zmienić :p

Jak ja się bardzo cieszę, że wam się wszystkim podoba! nie będę musiała już nic zmieniać ;)

no chyba, że jeszcze przyjdzie Emila i .... zobaczymy co powie ;)

Mnie też się podoba,mam tylko pytanie czy będą dwie kuchenki czy ostatecznie zostajesz przy jednej jak na projekcie?