Iscra 23.02.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Iscra lodówka pod blatem to chyba najgorszy z możliwych pomysłów Jak się nie ma co się lubi ;P Jest jeden plus tego rozwiązania - jest więcej blatów roboczych ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.02.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 A jakby piekarnik umieścić w miejscu sugerowanym przez alewe, ale tak, aby słupek, w którym się go obuduje był szafką narożną, czyli klapa piekarnika otwiera się na kuchnię, a nie na blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 23.02.2016 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Powiem tak: muszę poważnie przemyśleć rozwiązanie z tym piekarnikiem w rogu. Teraz jest tak, że piekarnik używamy rzadko, bo trzymam tam blachy i trzeba je wyciągać, bo jest dość stary i żre prąd i długo się nagrzewa. Rzadko tzn. może raz na miesiąc a czasem nawet tyle nie. Za to używamy taki piekarnik halogenowy, który stoi na blacie cały czas. W nowym domu chciałabym częściej korzystać z piekarnika, a mniej z halogenowego, który stanie w spiżarni w razie czego. Mikrofalówki za to używamy codziennie po kilkanaście razy i musi być pod ręką. Alewe, bardzo fajna wizualizacja - dziękuję. Czy taki piekarnik otwierany na blat nie jest problematyczny? I czy tak da się zrobić w IKEA? bo nie ukrywam, że to ich meble biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.02.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 jak dla mnie piekarnik w rogu będzie mega niewygodny w używaniu. A co jak będziesz miała tam wielką ciężką brytfannę np, z kaczką. Jak ja dobrze chwycisz? nie mogąc stanąć na prost piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.02.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 jak dla mnie piekarnik w rogu będzie mega niewygodny w używaniu. A co jak będziesz miała tam wielką ciężką brytfannę np, z kaczką. Jak ja dobrze chwycisz? nie mogąc stanąć na prost piekarnika. Emilka??? Jaką kaczkę??? Przecież jesteś wege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.02.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 zakładam że nie wszyscy niestety są wege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 23.02.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Powiem tak: muszę poważnie przemyśleć rozwiązanie z tym piekarnikiem w rogu. Teraz jest tak, że piekarnik używamy rzadko, bo trzymam tam blachy i trzeba je wyciągać, bo jest dość stary i żre prąd i długo się nagrzewa. Rzadko tzn. może raz na miesiąc a czasem nawet tyle nie. Za to używamy taki piekarnik halogenowy, który stoi na blacie cały czas. W nowym domu chciałabym częściej korzystać z piekarnika, a mniej z halogenowego, który stanie w spiżarni w razie czego. Mikrofalówki za to używamy codziennie po kilkanaście razy i musi być pod ręką. Alewe, bardzo fajna wizualizacja - dziękuję. Czy taki piekarnik otwierany na blat nie jest problematyczny? I czy tak da się zrobić w IKEA? bo nie ukrywam, że to ich meble biorę pod uwagę Nie wiem czy jest wygodny taki piekarnik, na pewno dużo mniej niz taki do którego podchodzisz na wprost. Mam wrażenie, że przy takim układzie zawsze będzie coś nie tak. Chyba bez kompromisu się nie obędzie. Pytanie właśnie co najczęściej będziesz używać i gdzie możesz lekko odpuścić. Zostaje piekarnik kolo lodówki albo w słupku kolo okna albo mała podblatowa lodówka. .... Jest jeszcze opcja, że lodówkę możesz umieścić w spiżarni? Jednego "słupka " mniej wtedy. W sumie dużo tego po prawej stronie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.02.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 i piekarnik pod blatem. wygodniejszy niż ten w rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 23.02.2016 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 A przesunąć ten słupek trochę w prawo w kierunku płyty i wykończyć jak na poniższych zdjęciach? I tak sporo blatu zostanie pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.02.2016 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 a zabudowa w kszatłcie litery U??? zrobić piekarnik i lodówkę, w słupku, oddzielić je możesz jakims wąskim cargo. a kuchenkę przenieść na przeciwną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 25.02.2016 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 właśnie pracuję nad zabudową w U, ale to lodówkę bym wywaliła na drugą stronę, bo wtedy będzie idealny trójkąt roboczy i będzie ona na wejściu, a lodówka i tak nie jest w zabudowie, tylko czarna wolnostojąca robi się wtedy bardzo dużo mebli (co zwiększa też koszty) i trzeba dać dwie narożne szafki, więc jeszcze myślimy jutro mamy spotkanie z elektrykiem i powinniśmy mniej więcej coś wiedzieć, chociaż wiadomo, że on zacznie w marcu i jakby co to wszystko można jeszcze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 25.02.2016 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 tadam tadam czyżby wersja ostateczna? the last and forever? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 25.02.2016 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Też mam taką wersję, tylko odbicie lustrzane. Jeśli jakąś krótką ścianką zasłonisz tę lodówkę z boku lub zrobisz zabudowaną, to myślę, że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 26.02.2016 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Raczej nie chcę jej zasłaniać. Pasuje mi taka czarna. Do górnych szafek i ogólnie podziałów na nich się nie przywiązujcie narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 26.02.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 tadam tadam czyżby wersja ostateczna? the last and forever? [ATTACH=CONFIG]347966[/ATTACH] Mnie się podoba I to przezajeb... okno - cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 26.02.2016 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Pusia, okno może i cudo, ale chyba najbardziej przeszkadzało w ułożeniu idealnej kuchni - polecam jednak meblować kuchnię już na poziomie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.02.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Bardzo ładnie wyszło. Co do wizji kuchni na etapie projektu domu, zgadzam się, bo najbardziej człowieka (mnie np.) denerwuje, że projekt indywidualny, a tu pojawiają się problemy z ustawieniem mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 26.02.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 O to to to - indywidualny a niedopracowany, teraz inaczej podeszłabym do budowy. Kuchnia wyszła pięknie , gratuluję! Ja się mojej boję dotykać, po przejściach z łazienką i 4 projektach (nadal nie mogę się zdecydować na ostateczną wersję)boję się co będzie z kuchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 26.02.2016 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Jak ja się bardzo cieszę, że wam się wszystkim podoba! nie będę musiała już nic zmieniać no chyba, że jeszcze przyjdzie Emila i .... zobaczymy co powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.02.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Jak ja się bardzo cieszę, że wam się wszystkim podoba! nie będę musiała już nic zmieniać no chyba, że jeszcze przyjdzie Emila i .... zobaczymy co powie Mnie też się podoba,mam tylko pytanie czy będą dwie kuchenki czy ostatecznie zostajesz przy jednej jak na projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts