immoral 26.02.2016 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Na projekcie nie widać tego, bo się nie da, ale będzie gazowa na 4 palniki i indukcja na dwa palniki zaraz obok, w stronę lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 28.02.2016 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Zagadki na niedzielę: na jakiej wysokości macie gniazdka? na jakiej wysokości włączniki? podobno teraz w modzie są niżej - nasz elektryk zabije nas pytaniami na co jeszcze zwrócić uwagę przy planowaniu elektryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 kuchnia wyszła super, chociaż może zamienilabym piekanik z lodówką wtedy wyszedł by trójkąt. gniazdka u mnie są na wysokości ok 20 cm, wlączniki 120 cm, nad blatem gniazdka są ok 10 cm. zrób sobie dużo właczników schodowych i krzyżowych - pstrykanych z różnych w miejsc - np w korytarzu - przy sypialniach i na początku korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.02.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 gniazdka u mnie są na wysokości ok 20 cm, wlączniki 120 cm, nad blatem gniazdka są ok 10 cm. zrób sobie dużo właczników schodowych i krzyżowych - pstrykanych z różnych w miejsc - np w korytarzu - przy sypialniach i na początku korytarza. U nas na podobnej wysokości, a z resztą wypowiedzi Emilki zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 28.02.2016 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Emilia, no fakt. Zamienię. Czemu ja tego znowu nie widziałam Będzie kilka przełączników bistabilnych czy jakoś tak. Pracuje nad tym. Elektryk wejdzie kolo 8 marca, bo wszystkie lampy prowadzimy nad stropem a nie tylko tam gdzie zostaje betonowy sufit. Zrobiłam harmonogram - przeprowadzka wyszła na koniec listopada Edytowane 1 Marca 2016 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Zrobiłam harmonogram - przeprowadzka wyszła na koniec listopada to tak ja u nas wyszło - jakoś w okolicach mikołajek się przeprowadziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 28.02.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Wow - listopad, całkiem fajny wynik!Czy możesz wrzucić tutaj swój harmonogram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 no właśnie wrzuć, może uda się coś przyspieszyć :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 29.02.2016 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) elektryka do 28.03dach do 28.03wod-kan + gaz od 28.03 do 17.04podłogówka do 8.05wylewki do 10.05sufity do 30.05 i w międzyczasie przyłączapłyty GK i ścianki do 8.08 - to robimy sami malowanie od 08.08 do 22.08 - samipłytki i łazienki od 01.09 do 10.10 - samipanele i drzwi do końca października - sami to co sami to przyjęłam trochę dłużej potem elewacja i ogrodzenie coś ominęłam? wykres mam zrobiony w excellu jako wykres gantta, więc przepisałam mniej więcej Edytowane 29 Lutego 2016 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.03.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Plan ambitny. Powodzenia Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.03.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 wiem, że ambitny i może się nie udać, ale po co robić nieambitne plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.03.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 wiem, że ambitny i może się nie udać, ale po co robić nieambitne plany? Ale ja nie w tym sensie, ze może się nie udać Przeciwnie, wszystko przemyślane, z zapasem czasu, wszystko ma się udać i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 11.03.2016 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Krótka relacja dla zainteresowanych: Elektryka się robi. Od tygodnia (z przerwami - w sensie, że nie są codziennie). Przyjechał styropian na dach - rozłożenie go to nasz zakres. Zajął całą sypialnię z łazienką, garderobą, drugą garderobą i wc - nie ma jeszcze ścianek więc miał się gdzie rozpychać teraz trzeba to przerzucić na dach i zrobić.... a tu ciągle pada. Ale narazie jeszcze nie psuje to planów. Tylko w domu trochę mokro, bo mamy coraz więcej dziur w suficie - oprócz przepustów pod wentylację doszły dziury na lampy i komin. Nasz instalator od wod-kan, co, gaz jest troszkę nadgorliwy i tak planuje i planuje i przekłada, że te instalacje zamiast zacząć ok. 01.04 to chyba skończymy wtedy. Śmiałam się, że trzeba go zatrudnić jako nadzór to przeprowadzimy się w lipcu a nie w grudniu Ogólnie dzieje się, więc jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.03.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 ooo masz styropian wiec możesz sobie zrobić makietę kuchni paczki styro mają takie same wymiary jak meble w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 13.03.2016 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Mokro jest i zimno, aż nie chce się przekładać tego styropianu... Potrzebuję żebyście jeszcze raz trzymali kciuki za pogodę w przyszłym tygodniu, bo będziemy robić dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.03.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 (edytowane) Dołączam do komentujących i trzymających kciuki za pogodę! Przeczytałam dzisiaj cały Twój dziennik od deski do deski i mam drobny dysonans poznawczy, bo Twój dom zupełnie nie jest w moim stylu, ale jest piękny! Bardzo podoba mi się Twój sposób dochodzenia do ostatecznych i najlepszych rozwiązań: uparcie i niustępliwie do celu to tak trochę na przykładzie kuchni. Ja właśnie myślę o kuchni, a będzie chyba podobne (tylko lustrzane) ustawienie w literę L, z tym że u mnie zmieści się lodówka z lewej obok okna, bo nie mam takiego cudnego panoramicznego, jak Ty! Edytowane 13 Marca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.03.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Potrzebuję żebyście jeszcze raz trzymali kciuki za pogodę w przyszłym tygodniu, bo będziemy robić dach ������ a potem dam Wam spokój aż do elewacji ������ Kciukam mocno, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.03.2016 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Kciukam mocno, ale ... No co Ty... patrz jak dobrze Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.03.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 No co Ty... patrz jak dobrze Ci idzie [ATTACH=CONFIG]349879[/ATTACH] No to się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 22.03.2016 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 (edytowane) kolejna skrótowa relacja: elektryka skończona -jak coś dojdzie to już sobie sami pociągniemy wod-kan skończone - została podłogówka do zrobienia, aktualnie rozkłada się styropian - sam - uwielbiam jak coś się robi samo dach - w trakcie - może jutro skończą? przy okazji - czy ktoś wie jak mamy tam teraz wysypać 12 ton żwiru jako balast? bo też wzięliśmy w swoim zakresie - ach te oszczędności... wciągać w wiaderkach? nie kupię bigbagów pakowanych po 1 tonie, bo nie położę tego na strop o nośności 400 kg/m2 jakieś pomysły? na dachu mieliśmy tylko wykleić styropianem ogniomury, zaciągnąć siatką i klejem, dać styropian na wierzch ogniomurów ze spadkiem i ułożyć warstwę styro 20 cm + styropian spadkowy. Niestety okazało się, że ze wszystkich osób tylko mąż i szwagier nie mają lęku wysokości - ja za nic nie wejdę na dach zdecydowanie najbardziej ucierpiał na tym mąż, który przez 5 dni zapindalał sam, a w niedzielę od 7 do 21 ze szwagrem. Ja jako osoba z lękiem musiałam wynosić styro z domu i podawać na rusztowanie. Jeszcze nie czuję rąk. Ale za to od poniedziałku działa firma i mamy już rozciągniętą membranę i nie muszę się martwić pogodą. W końcu, bo oglądałam prognozy po kilka razy dziennie i żadne nie były dobre. a wcześniej jeszcze trzeba było zrobić przewody do wentylacji mechanicznej śmieszna historia: na budowie wyglądam zwykle jak menel - stare dżinsy, buty z farby, rozciągnięta bluza z adidasa, rozczochrane włosy. Pojechaliśmy po coś do Casto i obok mają kafejkę, więc chciałam kupić coś na drugie śniadanie. Wchodzę, patrzę, że są dwie bułki ostatnie (była niedziela) więc pytam z czym są. A pani na to, że to nie na sprzedaż, że zapomniała wyciągnąć... po czym patrzy tak na mnie i mówi: "ale jak jest pani bardzo głodna to ja je pani oddam za darmo" :lol2::lol2: i dała. to wzięłam. z pasztetem były pozytywna historia: dzisiaj miałam wolne i złożyliśmy w banku PKO dyspozycję wypłaty kolejnej transzy - ok. 10:00 - kontrola na budowie była już o 15:30 - uwielbiam ten bank dziwna historia: jakiś czas temu odezwali się do nas z redakcji Muratora w sprawie artykułu o płaskich dachach, kilka pytań mailem, prośba o zdjęcie itp. - dachu jeszcze nie mieliśmy wtedy zrobionego, ale odpowiedzieliśmy. Wczoraj kupiłam gazetę, jest artykuł, jest część mojej wypowiedzi w doświadczeniach inwestorów, nawet nie bardzo zmieniona, ale podpisana śmiesznym nickiem, którym nigdy się nie podpisywałam. Może to stąd bierze się taka opinia o dziennikarzach? p.s. dzisiaj zdjęć nie będzie - forum wariuje Edytowane 22 Marca 2016 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts