OnlyAfc 18.05.2016 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Co taka cisza? Już prawie miesiąc nie ma newsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 18.05.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jak miło, że ktoś zagląda U nas cisza, bo wylewki sobie schną po cichu. Mamy za to od kilku dni podłączoną wodę, a od dzisiaj/jutra będzie też kanalizacja i gaz. Zostaje tylko prąd do podłączenia, muszę ściągnąć elektryka jak będzie zrobiony dla niego wykop. Od końca maja mamy dwa tygodnie urlopu i wtedy to będzie się działo obiecuję relację na bieżąco Zaczynamy od stawiania ścianek GK - najpierw jednak będziemy jeden rząd pod każdą ścianką murować z bloczka, a potem do tego kręcić profile, bo boję się, że wkręcimy się w podłogówkę. Na pierwszy ogień idzie też ściana w pralni, żeby instalator mógł powiesić i odpalić piec, czyli zaczynamy grzać wylewki. Jestem za to całkowicie nieprzygotowana do zajęć jeżeli chodzi o wybór płytek i innego wyposażenia do łazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 18.05.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 no własnie ja tez nie bylam wiedziala jak ogolnie chcę -ale zielonego pojęcia co dokładnie a tu Pan dzwoni w poniedziałek, ze farby mamy mu przywieźć natychmiast bo on już chce malować takiego ekspresowego wybierania kolorów nie widzieli chyba dawno w sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.05.2016 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Jestem za to całkowicie nieprzygotowana do zajęć jeżeli chodzi o wybór płytek i innego wyposażenia do łazienek No to do roboty, nie ma to tamto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.05.2016 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 no wiecie... mam milion inspiracji, na kompie, na pintereście, w gazetach.... tylko konkretów brak i konkretnych produktówszczęście, że wszystkie ściany w domu będą białe, chyba, że ktoś sobie w swoim pokoju zażyczy inaczej, ale to już jego problem wtedy... no poza jedną ścianą w naszej sypialni, za łóżkiem, która będzie z płyty osb malowanej na czarno i jednej ściany w kuchni z czarną tablicówką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.05.2016 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 no wiecie... mam milion inspiracji, na kompie, na pintereście, w gazetach..... Ale ogólnie masz jakąś wizję?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.05.2016 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 Co do łazienki to remontowaliśmy obecną 2 lata temu i jeszcze mi się podoba, zakładam, że to dzięki brakom dekorów. A wygląda tak: brakuje podwieszonej szafki w białym lakierze z umywalką nablatową - nie zrobiłam nowej fotki od tego czasu, a mieliśmy dość wolnego stolarza Inne inspiracje: do gościnnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.05.2016 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2016 No to planuj bez dekorów To najlepszy moment żeby się wyżyć artystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.06.2016 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Od 26 maja odpoczywam sobie na urlopie, od kilku dni wspólnie z mężem.... a tak się bawimy: łazienka pralnia obok wejścia jutro zabawy ciąg dalszy i dalszy.... przy okazji czy ktoś kojarzy może takie kafelki? ale takie jakby bardziej szare i mniej kontrastowe... widzieliśmy takie w gazecie, ale niestety nie były podpisane, tylko było, że to gres. Jak znajdę gazetę to wkleję lepsze zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.06.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Coś takiego? http://dekordia.pl/produkt/producent-vives/kolekcja-etnia/thai-pardo-plytki-scienne-10x20.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.06.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Blisko Ale bez brązów/beżów. No i musi być gres, bo chcę go dać w kuchni między szafki i na część podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 10.06.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Kilka nowych zdjęć z urlopu: http://images76.fotosik.pl/669/134e014b3a833896med.jpg http://images76.fotosik.pl/669/8cdc941663dc0565med.jpg od dzisiaj wrzucamy żwir, wstaliśmy o 3 w nocy, żeby zacząć jak dach będzie jeszcze zimny, ale okazało się szybko, że konstrukcja, którą sobie wymyśliliśmy z ręczną wciągarką jest bezsensu, bo jedno wiaderko żwiru (ok. 20 kg) wciągało by się 2 minuty, czyli można się zanudzić.... musieliśmy czekać aż otworzą Castoramę, przeprogramować system i tym sposobem pierwsze wiaderko tak już oficjalnie wjechało na dach około godziny 9 - na szczęście Pan z firmy od dachu rozwiał moje wątpliwości i potwierdził, że można wrzucać żwir nawet na gorący dach ostatecznie wiaderka nie wjeżdżają żadną wciągarką (elektryczne na 2 minuty pracy muszą 8 minut odpoczywać ) tylko używamy zwykłych bloczków budowlanych i linki - stare dobre sposoby są najlepsze zrobione mamy tyle ile widać na zdjęciu, czyli ok. 20%. Nigdy więcej nie zdecydowałabym się na samodzielne wrzucanie żwiru na dach. Wrzuciłam go dzisiaj do wiaderek jakieś 4 tony (ponad 200 wiaderek), zostało jeszcze 9 ton :sick: jutro działamy na nowo od 6 rano..... z jaśniejszych stron: - w tym roku rekordowo często jemy kiełbachę z grilla - budowlany grill rządzi się swoimi prawami http://images77.fotosik.pl/669/2eead014ec57e6d6med.jpg - poświęciliśmy dwa dni na oglądanie kafelek i mamy już jakiś wstępny pomysł na dwie łazienki - jak to ogarnę to napiszę coś więcej - jutro chyba zamówimy ostatecznie drzwi wejściowe - czas oczekiwania 5-7 tygodni, będą z KMT http://images78.fotosik.pl/669/87cf52d33fb621e2med.jpg - wyrwaliśmy się na niecałe dwa dni do Wrocławia - może ktoś chętny na taką łazienkę przy sypialni? http://images77.fotosik.pl/669/4f94783ca3fab35emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.06.2016 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 My niemal całą budowę na grillu przelecieliśmy Drzwi bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.06.2016 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Urlop i dach jak plaża w Chorwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo004 12.06.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Powiedzcie coś więcej co macie pod spodem tego żwiru bo ja mam na swoim płaskim dachu epdm a na tym kamyki. Też się martwię jak by to tam wnieść ale teraz będę kładł epdm folie i mam to na płytach osb bo pod nimi jest styropian. Mogę spróbować to skleić czyli epdm do osb ale to drogi biznes lub zostać przy tym co projektant zaproponował czyli balast z kamieni. Co wy macie pod spodem tych kamieni i tej tkaniny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 12.06.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 (edytowane) http://realonda.com/es/productos/serie/malmoe witam się u Ciebie, wlazłam przypadkiem i płytki mi się skojarzyły takich szukałaś? Edytowane 12 Czerwca 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.06.2016 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 kolo004, pod żwirem (5 cm) mamy: - geowłókninę- membranę EPDM- styropian spadkowy EPS 100- styropian grafitowy 20 cm- paraizolację nic nie jest przyklejane, ani styropian ani membrana (tzn. membrana na ogniomurach jest klejona). Na ogniomurze na wierzchu jest styropian kołkowany ze spadkiem, na tym płyty osb i membrana wywinięta. mamik, jeszcze nie to. Szukałam dzisiaj tego zdjęcia w gazecie, ale nie mogę znaleźć. Te Twoje też bardzo ciekawe, ale czy dostępne gdzieś w Polsce? Nie chcę też na nie wydawać fortuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 12.06.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Znalazłam na stronie Domus, na ceneo pokazują około 120 za m2, więc średnio, zależy ile potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.06.2016 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 płytki do naszej łazienki - takie same na podłodze i ścianach (+białe ściany): + mozaika http://media.castorama.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/M/o/Mozaika_Colours_Mable_30_x_30_cm_0_09_m2-413741-239301.jpg co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.06.2016 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 mamik, 120 zł/m2 mogę przeżyć. I nawet mężowi się spodobały - na ten moment zdecydowany faworyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts