immoral 11.07.2016 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Budżet bez zmian, od początku chodzi o to, żeby wzięty kredyt spłacić tymi pieniędzmi i nie spłacać potem rat, albo jak najmniejsze.... Kupujący nawet pytał czy jak da większe zadatek to się szybciej wyniesiemy, ale to nie o to chodzi.... Jakiś czas temu wrzucałam tu taki harmonogram: elektryka do 28.03 - ZROBIONE dach do 28.03- ZROBIONE (zostało do wrzucenia 2 m3 żwiru jak go domówię) wod-kan + gaz od 28.03 do 17.04 - ZROBIONE podłogówka do 8.05 - ZROBIONE wylewki do 10.05 - ZROBIONE sufity do 30.05 i w międzyczasie przyłącza - przyłącza są, sufity muszę domówić firmę do tego płyty GK i ścianki do 8.08 - to robimy sami - ścianki stoją (oprócz dwóch), płyty na ścianach się robią - jest jakaś 1/3 malowanie od 08.08 do 22.08 - sami płytki i łazienki od 01.09 do 10.10 - sami panele i drzwi do końca października - sami Ocieplenie będzie we wrześniu - ale to kolega, mam nadzieję, że się dogadamy. zgodnie z harmonogramem do 8 sierpnia z płytami to się na pewno wyrobimy, sufity nie przeszkadzają, mogą być w dowolnym terminie przed malowaniem. Martwią mnie łazienki najbardziej. Panele jakoś podgonimy o te dwa tygodnie może. Gdzieś jeszcze pomiędzy kuchnia? Potrzebuję mieć zrobione sypialnie dla dziadków, ich łazienkę i mniej więcej kuchnię. Ja mogę spać na betonie na materacu. Niestety tak to jest jak trafia się kupiec, który nie targuje się z ceną, ogólnie nie robi problemów i wszystko mu się podoba A ja wrzuciłam ogłoszenie już, bo wszyscy sąsiedzi sprzedawali domy przez rok lub conajmniej ładne kilka miesięcy, a tutaj dom sprzedał się w dwa dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 13.07.2016 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Był u nas dzisiaj Kupujący i okazało się że jednak nie sprzedał mieszkania więc nie musi się wyprowadzić na koniec września a tym samym my mamy czas na przeprowadzkę do końca roku Edytowane 14 Lipca 2016 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.07.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Do jednej łazienki mamy już wybrane płytki: ściany Centro Grigio z Castoramy podłoga Paradyż Trophy Bianco mozaika Colours Marble z Castoramy I do tego panele w całym domu: Krono Pinia Mountain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.07.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 ważne pytanie: bateria wannowa ze ściany czy taka obok wanny? tzn. taka czy taka ? Nie chodzi o konkretny model tylko sam system. Jakieś wady, zalety? Ta druga jest dwa razy droższa, więc wolę zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.07.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 ważne pytanie: bateria wannowa ze ściany czy taka obok wanny? tzn. taka [ATTACH=CONFIG]361575[/ATTACH] czy taka [ATTACH=CONFIG]361576[/ATTACH]? Nie chodzi o konkretny model tylko sam system. Jakieś wady, zalety? Ta druga jest dwa razy droższa, więc wolę zapytać Gratuluję ekspresowej sprzedaży domu widać dobry czas teraz bo kilka nieruchomości się na forum sprzedało. Wizualnie w jednej nie widać węża od słuchawki bo chowa się do kasety za wanna, jest wylewka mieszacz przełącznik na prysznic lub wylewkę no i sama słuchawka. W tej tańszej wszystko na baterii razem z uchwytem na węża. Miałam w starym domu tą wersję drugą montowaną na wannie tylko bez wylewki bo była kaskada i sobie chwalę nie widzę wad niektórzy piszą że może woda wpadać jak się węza wyciągnie nie wiem u mnie nic nie ciekło była taka kaseta za wanną.Teraz mam wolnostojącą i nie w temacie jestem. Fajne płytki wybrałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.07.2016 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Fajne płytki wybrałaś. Dziękuję Co do baterii to teraz mamy taką zwykłą ścienną i chyba przy niej zostaniemy, bo łatwiej będzie mi ją umiejscowić i z wanny korzystam najwięcej jak kąpię psa, więc nie opłaca się robić tej chowanej za np. 9 stów. Ale serce bije mi do tej chowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 18.07.2016 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Łazienka nr 2 Minimal grafit lapatto z Casto na ściany i podłogę i reszta ścian biała. Czyli naprawdę wersja minimal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 19.07.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Czy masz jakąś wizualizację łazienek?Możesz coś wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.07.2016 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Nie robiliśmy wizualizacji, mam w domu na kartce, ale moje zdolności są dość średnie Mieliśmy się umówić w Casto do projektanta, ale chyba nie pójdziemy. Łazienka nr 1 była trochę trudniejsza do zgrania, ale damy radę, a łazienka nr 2 jest tak prosta, że szkoda rysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 26.07.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Postawiliśmy ścianki spiżarni i okazało się, że od wejścia do domu, przechodząc do salonu, nie będzie widać stołu w kuchni - czyli bosko - można mieć tam bajzel :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 27.07.2016 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 A może płytki do kuchni - Paradyż Moli? Niestety nie widziałam jeszcze nigdzie na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.07.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 A może płytki do kuchni - Paradyż Moli? Niestety nie widziałam jeszcze nigdzie na żywo [ATTACH=CONFIG]362400[/ATTACH] Ciekawe są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.07.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 śliczne, one są koronkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 27.07.2016 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Tak, są koronkowe, w trzech odcieniach - jasny, ciemny i taki perłowy. Dlatego chcę je zobaczyć na żywo, bo dużo się nie różnią na zdjęciach. Tutaj akurat są pokazane przemieszane. Ale nie wiem dwa czy trzy rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.07.2016 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Chyba trzy, ale trzeba to na żywo zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 28.07.2016 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 No właśnie szukam gdzie są dostępne na żywo, może będę musiała po prostu zamówić próbkę. Z panelami wzięliśmy raz próbki do domu z casto, wybrałam jedne (które w casto też były ładne), a potem się okazało w innej castoramie, że już mi się nie podoba (wystawione były inaczej). Ostatecznie trzeba je faktycznie rozłożyć w przyszłym salonie. Ale w międzyczasie znaleźliśmy jeszcze inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 28.07.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A może płytki do kuchni - Paradyż Moli? Niestety nie widziałam jeszcze nigdzie na żywo [ATTACH=CONFIG]362400[/ATTACH] Twierdzę dokładnie to samo co Pusia - ciekawe Interesująco mogą wyglądać na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 29.07.2016 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Nie wiem jak się będzie czyścić ta koronka. Ale za to może jak czymś prysnę to na tej nadziabdzianej koronce nie będzie tak od razu wszystkiego widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.08.2016 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 I co?? Jakie decyzje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 04.08.2016 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Żadne Pochłonęło mnie szukanie sukienki na wesele Płytek nie zamówiłam, bo koszt wysyłki jest większy niż powinien, a ja chciałam tylko 1 paczkę, a najlepiej kilka sztuk. A to się nie opłaca. Napiszę tam maila, może wyślą taniej. Na żywo ich nigdzie nie ma. Przynajmniej nie u nas. Przynajmniej ja nic nie wiem. Dzisiaj montują nam drzwi wejściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts