Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

Budżet bez zmian, od początku chodzi o to, żeby wzięty kredyt spłacić tymi pieniędzmi i nie spłacać potem rat, albo jak najmniejsze....;)

Kupujący nawet pytał czy jak da większe zadatek to się szybciej wyniesiemy, ale to nie o to chodzi....

Jakiś czas temu wrzucałam tu taki harmonogram:

elektryka do 28.03 - ZROBIONE

dach do 28.03- ZROBIONE (zostało do wrzucenia 2 m3 żwiru jak go domówię)

wod-kan + gaz od 28.03 do 17.04 - ZROBIONE

podłogówka do 8.05 - ZROBIONE

wylewki do 10.05 - ZROBIONE

sufity do 30.05 i w międzyczasie przyłącza - przyłącza są, sufity muszę domówić firmę do tego

płyty GK i ścianki do 8.08 - to robimy sami - ścianki stoją (oprócz dwóch), płyty na ścianach się robią - jest jakaś 1/3

malowanie od 08.08 do 22.08 - sami

płytki i łazienki od 01.09 do 10.10 - sami

panele i drzwi do końca października - sami

Ocieplenie będzie we wrześniu - ale to kolega, mam nadzieję, że się dogadamy.

zgodnie z harmonogramem do 8 sierpnia z płytami to się na pewno wyrobimy, sufity nie przeszkadzają, mogą być w dowolnym terminie przed malowaniem.

Martwią mnie łazienki najbardziej. Panele jakoś podgonimy o te dwa tygodnie może. Gdzieś jeszcze pomiędzy kuchnia? :confused:

Potrzebuję mieć zrobione sypialnie dla dziadków, ich łazienkę i mniej więcej kuchnię. Ja mogę spać na betonie na materacu. Niestety tak to jest jak trafia się kupiec, który nie targuje się z ceną, ogólnie nie robi problemów i wszystko mu się podoba ;) A ja wrzuciłam ogłoszenie już, bo wszyscy sąsiedzi sprzedawali domy przez rok lub conajmniej ładne kilka miesięcy, a tutaj dom sprzedał się w dwa dni...

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ważne pytanie:

bateria wannowa ze ściany czy taka obok wanny?

tzn.

taka [ATTACH=CONFIG]361575[/ATTACH] czy taka [ATTACH=CONFIG]361576[/ATTACH]?

Nie chodzi o konkretny model tylko sam system. Jakieś wady, zalety? Ta druga jest dwa razy droższa, więc wolę zapytać ;)

Gratuluję ekspresowej sprzedaży domu widać dobry czas teraz bo kilka nieruchomości się na forum sprzedało.

Wizualnie w jednej nie widać węża od słuchawki bo chowa się do kasety za wanna, jest wylewka mieszacz przełącznik na prysznic lub wylewkę no i sama słuchawka.

W tej tańszej wszystko na baterii razem z uchwytem na węża.

Miałam w starym domu tą wersję drugą montowaną na wannie tylko bez wylewki bo była kaskada i sobie chwalę nie widzę wad niektórzy piszą że może woda wpadać jak się węza wyciągnie nie wiem u mnie nic nie ciekło była taka kaseta za wanną.Teraz mam wolnostojącą i nie w temacie jestem.

Fajne płytki wybrałaś.

Fajne płytki wybrałaś.

Dziękuję :)

Co do baterii to teraz mamy taką zwykłą ścienną i chyba przy niej zostaniemy, bo łatwiej będzie mi ją umiejscowić i z wanny korzystam najwięcej jak kąpię psa, więc nie opłaca się robić tej chowanej za np. 9 stów. Ale serce bije mi do tej chowanej :D

No właśnie szukam gdzie są dostępne na żywo, może będę musiała po prostu zamówić próbkę.

Z panelami wzięliśmy raz próbki do domu z casto, wybrałam jedne (które w casto też były ładne), a potem się okazało w innej castoramie, że już mi się nie podoba (wystawione były inaczej). Ostatecznie trzeba je faktycznie rozłożyć w przyszłym salonie. Ale w międzyczasie znaleźliśmy jeszcze inne :D

Żadne :lol2: Pochłonęło mnie szukanie sukienki na wesele :p

Płytek nie zamówiłam, bo koszt wysyłki jest większy niż powinien, a ja chciałam tylko 1 paczkę, a najlepiej kilka sztuk. A to się nie opłaca. Napiszę tam maila, może wyślą taniej.

Na żywo ich nigdzie nie ma. Przynajmniej nie u nas. Przynajmniej ja nic nie wiem.

Dzisiaj montują nam drzwi wejściowe :)