Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to nie wiem, myślałam jakoś, że to nie jest pewne źródło, no bo tak za darmo? :p

Lustro weneckie w doświetlu jest fajne, jak ktoś do nas przychodzi to może się jeszcze poprawić przed wejściem - wiecie fryzura, make up i takie tam sprawy :D a warto się poprawić, bo drzwi otwierają się na zewnątrz i jak stanie za blisko (bo się przybliżył do tego poprawiania) to może dostać w nos drzwiami, ale wtedy będzie przynajmniej dobrze wyglądać na pogotowiu :D

Wieczorem, jak zaświeci się w domu światło, a na dworze ciemnio, to podobno już tak nie działa i widać trochę do środka - nie próbowaliśmy jeszcze.

Od dzisiaj powinien być prąd w taryfie "normalnej" :)

Okna dalej nie ma, może kiedyś wytną :D

Już raz mi je wyrzucił architekt przy projekcie, a teraz zasłonili je płytami.

Po drodze wykonawca źle odczytał projekt i zamiast odsunąć od ściany 15 cm to odsunął 5 i nie jest symetrycznie.

Pechowe okno.

Dzisiaj na budowie pojawią się pierwsze kafelki - będziemy kafelkować ścianę za piecem :)

Pokażę zdjęcia o ile przeżyję, bo idę do dentysty wyrwać ząb :sick:

Mam pytanie odnośnie odwodnienia dachu. Dałem zapytanie do firmy, która ci wykonywała dach. No i po godzinie dostałem odpowiedź że nasz projekt dachu płaskiego w tym również odwodnienia jest do bani. U mnie są koryta odwodniające zakończone koszami. Podobno złe rozwiązanie. Nie do końca zrozumiałem o co chodzi ale powinno się zrobić kontr spadki chyba styropianem do wpustów. Czy też masz tak rozwiązane odwodnienie. A jeśli tak jak to jest rozwiązane np. odpływy z tych wpustów. U innej inwestorki zauważyłem że miała odpływ przez rurę w środku budynku. Ale u mnie chyba takie rozwiązanie nie przejdzie.

Cześć

Nie wiem czy Twój sposób odwodnienia jest do bani, ale faktycznie ja mam inaczej.

Spadki są zrobione warstwą styropianu (zamawiałam specjalnie przygotowany styropian - nie jest wcale jakoś drożej), do tego są trzy spusty, które są przebite przez ogniomur i normalna rynna na zewnątrz domu.

A styropian układaliście sami, bo napisałaś w poprzednim poście że styropian specjalnie zamawialiście. Wiem że żwir sami układaliście, więc może tu też przyoszczędzimy.

Acha jeszcze. Gdzieś tam przeczytałem że obróbki blacharskie dopiero wam będą robić po ociepleniu ścian. Czy wyście tak chcieli czy oni to zaproponowali, że tak będzie lepiej. Rozumiem że odwodnienie już działa.

Edytowane przez Darkat