PusiaKssawery 04.08.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Dzisiaj montują nam drzwi wejściowe Zdjęcia oczywiście będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 04.08.2016 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 No jasne, po 17:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Kiecka też może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 04.08.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Z kiecką będzie ciężko Zapomniałam napisać, że wczoraj minął 1 ROK od wbicia pierwszej łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Zapomniałam napisać, że wczoraj minął 1 ROK od wbicia pierwszej łopaty No pacz, rok, a Wy już kończycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 04.08.2016 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Oczywiście nie da się wgrać zdjęć na forum.... http://images77.fotosik.pl/795/b6145d02c263ab8bmed.jpg http://images77.fotosik.pl/795/cb47575257a08b71med.jpg Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.08.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Wszystko widać, jest ok. Fajny kolor drzwi i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 05.08.2016 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Zwykły antracyt. Teraz testujemy otwieranie, zamykanie, ale mamy jeszcze niepodłączony elektrozaczep. Zdjęcia na fotosiku, więc mogą zniknąć w każdym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.08.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Zdjęcia na fotosiku, więc mogą zniknąć w każdym momencie Czemu?? Moje na fotosiku od 2005 r i nie znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 05.08.2016 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 A to nie wiem, myślałam jakoś, że to nie jest pewne źródło, no bo tak za darmo? Lustro weneckie w doświetlu jest fajne, jak ktoś do nas przychodzi to może się jeszcze poprawić przed wejściem - wiecie fryzura, make up i takie tam sprawy a warto się poprawić, bo drzwi otwierają się na zewnątrz i jak stanie za blisko (bo się przybliżył do tego poprawiania) to może dostać w nos drzwiami, ale wtedy będzie przynajmniej dobrze wyglądać na pogotowiu Wieczorem, jak zaświeci się w domu światło, a na dworze ciemnio, to podobno już tak nie działa i widać trochę do środka - nie próbowaliśmy jeszcze. Od dzisiaj powinien być prąd w taryfie "normalnej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 08.08.2016 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 update: http://images76.fotosik.pl/803/274214f3a52e156emed.jpg gdzieś tu było okno http://images77.fotosik.pl/803/7fcc25f9375e03e5med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.08.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 A to nie wiem, myślałam jakoś, że to nie jest pewne źródło, no bo tak za darmo? Mam płatne konto. Się dzieje u Was... no i gdzie to okno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 11.08.2016 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Okna dalej nie ma, może kiedyś wytną Już raz mi je wyrzucił architekt przy projekcie, a teraz zasłonili je płytami. Po drodze wykonawca źle odczytał projekt i zamiast odsunąć od ściany 15 cm to odsunął 5 i nie jest symetrycznie. Pechowe okno. Dzisiaj na budowie pojawią się pierwsze kafelki - będziemy kafelkować ścianę za piecem Pokażę zdjęcia o ile przeżyję, bo idę do dentysty wyrwać ząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.08.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2016 Pokażę zdjęcia o ile przeżyję, bo idę do dentysty wyrwać ząb O matko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.08.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 Z zębem czekamy jednak do przyszłego piątku. Żebym się mogła postresować przez ten czas. 3 i pół rzędu kafelek (lub jak mawiają wieśniaki w sklepach budowlanych "kachelek") ułożone, ale było już ciemno, więc zdjęć nie ma Nie ma też na co czekać, zwykłe, białe, 30x60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 17.08.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Mam pytanie odnośnie odwodnienia dachu. Dałem zapytanie do firmy, która ci wykonywała dach. No i po godzinie dostałem odpowiedź że nasz projekt dachu płaskiego w tym również odwodnienia jest do bani. U mnie są koryta odwodniające zakończone koszami. Podobno złe rozwiązanie. Nie do końca zrozumiałem o co chodzi ale powinno się zrobić kontr spadki chyba styropianem do wpustów. Czy też masz tak rozwiązane odwodnienie. A jeśli tak jak to jest rozwiązane np. odpływy z tych wpustów. U innej inwestorki zauważyłem że miała odpływ przez rurę w środku budynku. Ale u mnie chyba takie rozwiązanie nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.08.2016 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Cześć Nie wiem czy Twój sposób odwodnienia jest do bani, ale faktycznie ja mam inaczej. Spadki są zrobione warstwą styropianu (zamawiałam specjalnie przygotowany styropian - nie jest wcale jakoś drożej), do tego są trzy spusty, które są przebite przez ogniomur i normalna rynna na zewnątrz domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 17.08.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki. Mi to samo proponują, z tymże u mnie wystarczy jeden wpust. A te wpusty to masz blisko ogniomórków.Druga sprawa zamawianie materiału. Robiłaś to przez firmę od dachów czy sama zamawiałaś. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Darkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.08.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Wpusty są kilkanaście cm od ogniomuru. Szczerze wiem tylko ze zdjęć, bo na dach nie wejdę Część prac na dachu wykonywaliśmy sami, więc materiały sami. To co robił Barel to wszystko robili na swoich materiałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 17.08.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) A styropian układaliście sami, bo napisałaś w poprzednim poście że styropian specjalnie zamawialiście. Wiem że żwir sami układaliście, więc może tu też przyoszczędzimy.Acha jeszcze. Gdzieś tam przeczytałem że obróbki blacharskie dopiero wam będą robić po ociepleniu ścian. Czy wyście tak chcieli czy oni to zaproponowali, że tak będzie lepiej. Rozumiem że odwodnienie już działa. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Darkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts