immoral 17.08.2016 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Sami układaliśmy styropian, pod nim paraizolacje i sami ocieplaliśmy ogniomury plus siatka i klej. Żwir tak jak pisałeś też sami. Obróbki po ociepleniu ścian, tak nam poradzili. Ludzie podobno po kilka lat potrafią żyć bez. Odwodnienie działa, woda spływa, wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 bez obróbek robią się zacieki, więc trzeba je montować zaraz po malowaniu ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 18.08.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Wiem że zamęczam. Więc chyba ostatnie pytanie Gdzie kupiliście te spadki styropianowe. Nie wiem czy u was dach był zrobiony tak jak był w projekcie, bo u mnie projekt wygląda zupełnie inaczej niż to co prawdopodobnie będzie robione. Ale do czego zmierzam. Tam gdzie kupowaliście spadki to firma sprzedająca wam je specjalnie zaprojektowała czy sami sobie układaliście spadki jak chcieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 18.08.2016 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Zamawialismy styropian z Polstyru. Wysłałam projekt a oni robią wycene i przesyłają gotowe elementy ponumerowane razem z kartką jak je układać. Myślę że wystarczy rozrysowac gdzie mają być wpusty i dobrać spadek a oni już sobie poradzą albo można poprosić projektanta o zrobienie rysunku. Wydaje mi się że taki rysunek mogą też wykonać w Barelu. Zapytaj ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.08.2016 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 bez obróbek robią się zacieki, więc trzeba je montować zaraz po malowaniu ścian a no jasne, że tak ale ludzie z oszczędności pewnie z tym czekają my zamontujemy po ociepleniu + siatka i klej. Tynk będzie dopiero na wiosnę - w tym roku już tego nie ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.08.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 no to o to chodzi, że troszkę można poczekać jak Wy, ale granicą jest malowanie ścian, bo później jest taka oszczędność, że trzeba drugi raz malować u nas obróbki były robione od razu i strasznego babola przez to mamy bo już się żadnych zmian nie wprowadzi na późniejszych etapach na elewacji i trzeba kombinować. No i pewnie z ociepleniem jest większa akrobacja jak te blachy już są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.08.2016 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Jak się da najpierw blachy to one by musiały wystawać na 20 cm u nas i potem ten styropian musiałabym pod nie wsunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.08.2016 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 tak się właśnie robi u nas za mało wysunęli i musiałam ostro kombinować ze sztukaterią i nie wyszło tak jak sobie wymarzyłam a tak niewiele brakowało i było na wyciągniecie ręki. chociaż w większości tam gdzie mieliśmy blachy to juz dekarze zrobili częściowo ocieplenie, żeby nie robić akrobacji, tak jak u Almafi - ma szczytach ma już styropian położony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 20.08.2016 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ocieplamy już za niecały miesiąc, więc myślę że to było dobre rozwiązanie. Przy domu z płaskim dachem dziwnie by wyglądał jeden pasek styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 08.09.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Nie samą budową żyje człowiek, ale też urządzaniem. Zamówiliśmy sofy do salonu! Powinny być na moje urodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 08.09.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 wpadłem się przywitać nieco inny zakres i chyba kolejność ale w miarę na podobnym etapie jesteśmy tzn Wy krok chyba do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 08.09.2016 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam i od razu dodaję Cię do ulubionych muszę doczytać w domu skąd pomysł budowy kolejnego domu Chyba jesteśmy na podobnym etapie - u nas gipsują się łączenia GK i tynkują sufity. Trochę jeszcze zejdzie, a potem akcja kafelkowanie i akcja ocieplanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 13.09.2016 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 No i się harmonogram przesuwa: elektryka do 28.03 - ZROBIONE dach do 28.03- ZROBIONE (zostało do wrzucenia 2 m3 żwiru jak go domówię) wod-kan + gaz od 28.03 do 17.04 - ZROBIONE podłogówka do 8.05 - ZROBIONE wylewki do 10.05 - ZROBIONE sufity do 30.05 i w międzyczasie przyłącza - przyłącza są, sufity muszę domówić firmę do tego płyty GK i ścianki do 8.08 - to robimy sami - do końca września malowanie od 08.08 do 22.08 - sami - 01.10-15.10 płytki i łazienki od 01.09 do 10.10 - sami - 15.10 - 15.11 panele i drzwi do końca października - sami- do 15.12 Ocieplenie będzie we wrześniu. Chyba trzeba będzie jednak robić wersję minimum, czyli dwa pokoje i jedna łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.09.2016 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Ociupinkę to przesunięcie, dużo zrobione macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 przesunięcie lekkie, ale przecież sami to robicie wszystko!! plan minimum to dobry pomysł, lepiej skupić się na najważniejszych pokojach zamiast rozgrzebywać wszystko i nie skończyć nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.09.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 na razie będziemy robić wg planu, na początku października mąż ma niecały tydzień wolnego. jak już nas przyciśnie bardziej, czyli będzie listopad to stawiamy na plan minimum i tyle. wtedy to ja już będę musiała raczej się pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.09.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Takie przesunięcia przy budowie domu to pryszcz. Przy remoncie łazienek miałam większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 15.09.2016 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Tragedii nie ma, ale do końca roku musimy się wyprowadzić, a do tego chciałam już święta w sumie spędzić w nowym domu. Już nie wspomnę, że kupujący też mnie męczy, że też chce święta w nowym domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 15.09.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Tragedii nie ma, ale do końca roku musimy się wyprowadzić, a do tego chciałam już święta w sumie spędzić w nowym domu. Już nie wspomnę, że kupujący też mnie męczy, że też chce święta w nowym domu.... No to raczej się wyrobicie - poślizgi podałaś do listopada, do świąt jeszcze trochę czasu zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 15.09.2016 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 w sumie to podałam do 15.12 a wystarczy, że się ktoś rozchoruje (ktoś, czyli mąż, czyli jedyny wykonawca ) i cały harmonogram w pizdu Ja na to od razu patrzę jak na kosztorys - jak mi wychodzi coś za 100 tysięcy tzn, że będzie kosztować 120 tysięcy dlatego jak patrzę na 15.12 to się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts