PusiaKssawery 21.09.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Jak zrobić moskitierę własnoręcznie? Bo ich cena na okna dachowe jest powalająca... Kupujesz za śmieszne grosze w markecie budowlanym czarną siatkę p/owadom - są różne rozmiary, kupujesz cieniutkie listewki, robisz ramkę, możesz pomalować na dowolny kolor, przystrzeliwaczem mocujesz siatkę do ramki, następnie ramki do okna - włala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 21.09.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Podrzucam to mężowi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.09.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Podrzucam to mężowi! To właściwy człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 21.09.2016 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ja na ten moment waham się między roletami dzień-noc a plisami. Plisy można od góry odsłonić, czyli w pokoju jest w miarę jasno, a człowiek jednak zasłonięty.Dzień- noc lepiej sprawdziłyby się chyba w salonie. Na ten moment będziemy odsłonięci (brak drzewek od drogi, zanim urosną) i mogłyby być cały dzień zasłonięte. Nie zrobię pół domu tak a pół inaczej, więc myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 26.09.2016 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Mam pytanie jeszcze w sprawie dachu. Czy rury spustowe będziecie mieć ukryte w elewacji. Druga sprawa to wpust. U mnie będzie z PCV. Czy wyście mieli jakiś specjalny wpust do EPDM. I czy macie wpust awaryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 26.09.2016 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Rury spustowe nie będą ukryte w elewacji, zwyczajnie na wierzchu. Wpusty normalnie PCV, nie mamy wpustu awaryjnego - w razie czego zrobi się basen na dachu (sprawdzone:D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 27.09.2016 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Żeby zamówić rolety musiałam wziąć dzień wolnego na piątek, bo wszystkie salony pracują od pn do pt od 8 do 16 Chciałam na poniedziałek, w ramach strajku kobiet, ale w tych salonach przeważnie pracują kobiety i znowu bym nic nie zamówiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 09.10.2016 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Stan obecny: WC http://images83.fotosik.pl/70/7ff7c9317dad4382med.jpg Piec podłączony (jeszcze bez zasobnika, ale w domku już cieplutko ) [ATTACH=CONFIG]369731[/ATTACH] Pralnia [ATTACH=CONFIG]369730[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 09.10.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Wygląda, że jesteśmy na podobnym etapie, czyli już raczej "dom" niż "budowa" Podobnie zastanawiam się nad roletami dzień-noc lub plisami; ciekawa jestem, co wybrałaś. Super wyglada ta podłoga w WC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 09.10.2016 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Co do rolet to wybraliśmy rzymskie do salonu, kuchni i sypialni. Do reszty domu idzie dzień-noc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.10.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Nie widzę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.10.2016 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Ja widzę tylko podłogę w WC, pozostałych zdjęć niet. Ale podłoga świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 10.10.2016 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Dziękuję. Zdjęcia poprawię w domu, ale tam nic aż tak ciekawego nie było. Dzisiaj start akcji ocieplanie domu. Ludzie, którzy mieli to robić nas wystawili. Tzn. umawialiśmy się z kolegą już w czerwcu. Miał załatwić jeszcze dwóch lub trzech i działać od września. Na początku września padało, a on też się przeprowadzał, więc przenieśliśmy to na połowę września. Przyszedł, coś zaczął, że niby wyprowadza piony i poziomy sobie sam najpierw. Potem znowu lało. Dopiero w zeszłym tygodniu przyznał się, że wysypali mu się ludzie i sam nie da rady, ale nie chciał nas martwić i nic nie mówił, tylko próbował skołować inną ekipę. Tym samym jesteśmy półtorej miesiąca do tyłu a moje wkur.wienie osiągnęło wszelkie granice :mad: Oczywiście nie znajdę teraz żadnej ekipy (nawet te najgorsze nie mają już terminów), a chłopacy, którzy wcześniej robili sufity na fuchę też się nie wyrobią, bo jeden w delegacjach, a drugi ma wycięty wyrostek. Mogliby zacząć na koniec listopada. A my od kilku dni grzejemy! Co prawda nie z powodu ciepła, tylko robimy ogólny rozruch podłogówki i pieca, ale jednak zamiast się nagrzewać to większość ucieka. No i robimy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 11.10.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Nie zazdroszczę sytuacji z fachowcami, niestety ale to chyba taka specyfika tej branży. Budowlańców jest mało (większość wyjechała za lepszą kasą). Ci dobrzy mają terminy zawalone a "paproki" też nie mają zbyt wielu terminów wolnych -ale ich roboty są obciążone "ryzykiem" -jeśli nikt nie przypilnuje ich prac. Pogoda też nie sprzyja robotom budowlanym :/ Z drugiej strony macie już tak blisko końca.... . Fajne płytki w wc, zdradzisz co za firma i czy polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 11.10.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 U nas akurat to był kolega, który pracuje w takiej firmie i miał robić na fuchę. Ale nie wyszło. No i co mu zrobię, mogę się tylko obrazić. Głównie za to, że nie powiedział od razu. Może wtedy dało by się to jeszcze uratować. Płytki są z Castoramy, nie wiem nawet co to za firma - musiałabym sprawdzić na opakowaniu. Za dużo już tego się przewija Ale polecam, bo są śliczne i kładło się też całkiem dobrze - są równe, a to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.10.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Widać jedno zdjęcie - podłogi - bardzo ciekawe płytki Do białych ścian będą fajnie wyglądać. Fachowcy ..... porazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 12.10.2016 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Z innej beczki - czy wy też do zrobienia mapy powykonawczej musieliście mieć podjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 12.10.2016 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Z innej beczki - czy wy też do zrobienia mapy powykonawczej musieliście mieć podjazd? Ja nie miałam i przeszło, wymagane tylko wszystkie przyłącza bo się je zaznacza na mapie,tarasu też nie miałam. Ale nie wiem jak z elewacją bo pytał geodeta potrzebne do obrysu domu zewnętrznych wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.10.2016 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Elewacja będzie na pewno, ale stwierdził, że podjazd jest na planie, więc mamy go wysypać czymkolwiek, żeby mógł tylko nanieść....Chodzi o to, że rzadko widuję, żeby ktoś miał, więc albo nie robią, albo "nie mieli na planach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 14.10.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Elewacja będzie na pewno, ale stwierdził, że podjazd jest na planie, więc mamy go wysypać czymkolwiek, żeby mógł tylko nanieść.... Chodzi o to, że rzadko widuję, żeby ktoś miał, więc albo nie robią, albo "nie mieli na planach". Ja miałam naniesiony i chyba każdy ma bo to potrzebne do np powierzchni biologicznie czynnej, ale nawet o to nie pytał może trzeba innego geodetę zapytać? Na planie miałam tez taras a zrobiliśmy później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts