Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Za to nam się bardzo śpieszy :p a nic nie mogę przyspieszyć. Wykonawcy co prawda deklarują, że mogą wejść szybciej, jak tylko będzie pozwolenie, ale jakby tak z kredytem coś poszło nie tak to chyba bym musiała chwilówkę brać żeby im zapłacić ;)

A wybraliście już wykonawce ? ja bym brał pierwszego jak budujecie na kredyt .A my czekamy dzisiaj chyba przyjechały pustaki do nas ale nie wiem .

Chyba trochę za szybko pochwaliłam panią z UM. Jak mawiają nie chwal dnia przed zachodem słońca, a chłopa przed śmiercią....

Uzupełnienie, czyli projekt zjazdu, złożyliśmy 27.05. i dokładnie od tego dnia urzędniczka jest na urlopie. Do wtorku. Potem ma jeden dzień, potem znowu Boże Ciało, potem tylko jeden dzień... i znowu tydzień w plecy. Ehh jak mnie to wnerwia :mad: dla mnie każdy dzień to niekończące się oczekiwanie....

Pani od PNB nie ma do końca tygodnia, a ja miałam straszny sen....

śniło mi się, że dom był już wybudowany, a ja nie widziałam go przez całą budowę. Zamiast wyższej i niższej części sufit był wszędzie na 2,55 (!), bryła była kwadratowa bez wysunięcia z kuchnią przez co salon był malutki i nie było miejsca na stół, a i tak stały tam meble rodem z prl.... Wszędzie były ciemne podłogi, a ja tak bardzo chciałam jasne. Chciałam go zburzyć i nigdy tam nie wracać. To tylko stres jakiś czy to już nienormalne? ;)

kjuta, w zasadzie chodzi o panią od PNB domu - nikt jej nie zastąpi, bo ma jeszcze dużo czasu do wydania decyzji - ja po prostu rozmawiałam z nią, że będzie wcześniej, ale nie przewidziałam zawodnego czynnika ludzkiego...

jak już się zacznie to nie będę tyle roztrząsać może tylko szybko decydować, rach ciach i po wszystkim ;)

kjuta, dziękuję :)

wróciła - będzie pisać - czekam na telefon, że jest do odbioru - obym się nie zawiodła.

W międzyczasie zaczną tu chyba dodawać czyje dzienniki budowy już przeczytałam (a jak czytam to od deski do deski), bo czasami już się gubię:

kjuta - Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

_akard_ - budujemy wokół dębu :)

AnikoPL - Dom naszych marz... eee... kompromisów ;)

artix1 - "Bursztyn" energooszczędnie i mam nadzieję tanio :)

M.A.G. - Indywidualny z płaskim dachem - EcoHouse

amalfi - Indywidualna parterówka (może się uda)

dana0606 - Miał być Z7, ale...- Danuta.

APZ - Budujemy dom - projekt indywidualny

enedue - kostka indywidualna

piotrmin - Parterowa kostka z wnęką iako patio

Tatarak - Wszystkie drogi prowadzą do DOMU

bury_kocur - dom na miarę

Kwitko - Sami budujemy z162 :)

cronin - Kostka Ani i Marcina

Powodzenia,ja też w czerwcu ubiegłego roku walczyłam z urzędem,i wszystko się udało- lipiec to fajny czas na rozpoczęcie budowy.

Może się mylę ale chyba urzędy jak najwięcej będą chciały teraz na starych zasadach załatwić,przed wejściem nowych przepisów.