immoral 19.06.2015 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Dziękuję wam wszystkim Teraz jeszcze bardziej czuję, że to już niedługo... że jeszcze w tym roku ten dom właściwie będzie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 23.06.2015 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Po przeczytaniu kilku kolejnych dzienników stwierdzam, że cieszy mnie nasze zdecydowanie co do wykończenia wnętrz: - mamy wybrane panele dąb husky - wszystkie ściany białe - elewacja biała - okna antracytowe ...jakie to proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 28.06.2015 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Jutro przybijamy ostateczność na naszym PNB. Na rozpoczęcie prac i tak czekamy do początku sierpnia, bo tak jesteśmy umówieni z wykonawcą. Jest to też nasz czas na załatwienie finansowania. Wniosek złożony do trzech banków (PEKAO, ING i BOŚ). ING już nam podziękowało za współpracę - nie stać nas na dom wg nich. Od razu zamykam tam wszystkie konta - nie chce współpracować to nie. Wiem, że jestem dla nich nikim, ale mi będzie lepiej. PEKAO obcięło nam kwotę o 20 tysięcy (od biedy można to przeżyć) i czekamy na decyzję z centrali. BOŚ się nie odezwał jeszcze. Powoli zastanawiam się nad ideą crowdfundingu - może ktoś by się dołożył? A w międzyczasie kolejny odcinek z serii "sen inwestorki": śniło mi się coś w rodzaju końca świata - wichury, pożary, trąba powietrzna itd. Ale nic nam się nie stało. Po wszystkim jedziemy samochodem, krajobraz jak po apokalipsie, a ja mówię: "dobrze, że to się stało jeszcze jak mieszkamy w tym starym domu - nowy by tego nie wytrzymał..." To było w nocy przed negatem z ING - przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.06.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Ja tam wierzę w sny. Już nie jeden raz mi coś się wyśniło. Gratuluję PNB. No to czekamy na wbicie łopaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 30.06.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 (edytowane) Mam problem. Czyli mam kuchnię. Miejsca niby sporo, ale jakoś nieustawnie. Rzut kuchni: Aktualna wersja: Meble z Ikei. Przy wyspie trzeba sobie wyobrazić dokręcony blat z krzesłami. Moje wytyczne: ma być miejsce do jedzenia dla dwóch osób, ale koniecznie z normalnymi krzesłami chciałam mieć piekarnik w słupku, ale jakoś mi to tutaj nie wychodzi miejsce gdzie na projekcie wrysowana jest duża lodówka będzie spiżarnia z jakimiś przesuwnymi drzwiami okno można ewentualnie troszkę zwęzić jakieś pomysły? wszystko można przestawiać Edytowane 2 Lipca 2015 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 02.07.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 pierwszy zakup do nowego domu <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 08.07.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Cześć,chciałam podpytać, u kogo wycenialiście projekt?Macie jakąś sprawdzoną ekipe do dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mig51 08.07.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ja mogę polecić firme dachwil górali . Robili u mojej cioci i była bardzo zadowolona a wymagająca jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 10.07.2015 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 witam Brysia8, wycenialiśmy SSO w kilku firmach, m.in. Thermodom z Żor, MA-JA z Żor, Heliodor też z Żor i kilku z Oferii, ale żadna z nich nie jest dla nas jakaś znajoma i nie mam pojęcia czy są warte polecenia. Dom ostatecznie budujemy gospodarczo, po znajomości. Do dachu to sprawdzaliśmy Barel z Zabrza, a robić będzie chyba firma z Rybnika ostatecznie. Ale u nas jest dość specyficznie, bo dach płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.07.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 mogę na pw namiary na Barel i na ekipię z Rybnika? moi dekarze lecą w klocki, tracę nerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 10.07.2015 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Kendra, poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 18.07.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 Mała rada - przyjrzyj się dokładnie panelom, jak często się powtarza wzór i jak jest to widoczne. Na małym kawałku w sklepie nie widać, a potem masz prawie szachownicę na podłodze i kombinujesz, jak to ukryć - problem przerabiany u mojej matki, z tym że mieszkanie małe, to i mniej się po wstawieniu mebli i dywaników rzuca w oczy, ale przeżyłam niezły szok tuż po położeniu, w pustych pomieszczeniach - w pierwszym odruchu chciałam zdrapywać te cholerne dechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.07.2015 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 (edytowane) enedue dzięki za radę, ale mamy teraz te same panele w sypialni. Docelowo po remoncie miały być wszędzie, ale remontu nie ma, bo jest budowa. Jak dla mnie bajka, zupełnie nic na nich nie widać. Tu mniej więcej widać jak prezentują się ułożone: Edytowane 19 Lipca 2015 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxx.adik 19.07.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Ja juz mam za soba wylanie stropu (dach), jak bys potrzebowala informacje o cenach jakich udalo mi sie wynegocjowac w hurtowniach to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 20.07.2015 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 witam Brysia8, wycenialiśmy SSO w kilku firmach, m.in. Thermodom z Żor, MA-JA z Żor, Heliodor też z Żor i kilku z Oferii, ale żadna z nich nie jest dla nas jakaś znajoma i nie mam pojęcia czy są warte polecenia. Dom ostatecznie budujemy gospodarczo, po znajomości. Do dachu to sprawdzaliśmy Barel z Zabrza, a robić będzie chyba firma z Rybnika ostatecznie. Ale u nas jest dość specyficznie, bo dach płaski. Hej, dzięki za info właśnie my też mamy projekt z płaskim dachem Będziecie dach robić z kształtek styropianowych? Czy w jaki sposób? Też zastanawiałam się nad termodomem. Mogę też prosić o namiary na budowniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 21.07.2015 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 i jak tam u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 21.07.2015 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Brysia8, dach będziemy robić ze spadkami na ociepleniu - albo gotowy styropian albo gotowa wełna. Do uzgodnienia z wykonawcą. Co do firm to chcesz namiary na dach czy na firmy do SSO? Bo jak SSO to namiary dostępne ogólnie na Internecie - też tylko z takich korzystaliśmy i firma Barel też ma kontakt na stronie. Polecał nam ją architekt, ale nie jest tanio. Kendra, u nas bardzo powolutku, bo nadal nie ma zaklepanego kredytu, ale mamy zdolność już i ogólnie brniemy do przodu z tym tematem. Na razie więc nie robimy zbyt dużo. Wykonawca umówiony na początek sierpnia, chyba, że się zgra to jakoś wcześniej. Stan aktualny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 21.07.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Jaki dach płaski planujecie? Jakie warstwy? Czy ze wszystkich stron będzie otoczony attyką, podgrzewane wpusty itp.? Czy z jednej strony otwarty z rynną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 22.07.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 darek2009, warstwy dachu zgodnie z projektem: płyta żelbetowa, paroizolacja, izolacja termiczna ze spadkami, membrana. Ale będzie papa. Ewentualne zmiany w warstwach będą ustalane na bieżąco z wykonawcą, bo to człowiek z dużym doświadczeniem. Dach ze wszystkich stron otoczony attyką, z podgrzewanymi wpustami. Nie wiem jakie są zalety i wady, ale tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 22.07.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Dach będziemy mamy tak samo, tylko nie doczytałam czy z podgrzewanymi spustami.. chyba jednak nie, bo bym o tym słyszała, też attyka z każdej strony. Prosiłabym o namiar na dekarzy którzy Wam będą robić dach, bo my mamy problem ze znalezieniem fachowca do płaskiego dachu. Myślałam że będzie łatwiej bo co drugi dom budowany był z płaskim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts