Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam i dolaczam do grona osob kibicujacych :bye:

zapowiada sie ciekawy domek.

Wklejam jeszcze naszą bramę na pamiątkę - w końcu nie wiadomo ile wytrzyma ;)

[ATTACH=CONFIG]325808[/ATTACH]

Usmialam sie jak ta brame zobaczylam, bo mamy taka sama, kropla w krople :lol2:

jeszcze siatka lesna jest do niej przymocowana wiec powiem tak : bedzie Pani zadowolona :lol2:

Mmelisa, witam w moich skromnych progach :)

u nas też miała być siatka leśna na niej, ale zabrakło, a szkoda nam kupować całą rolkę na te kilka mb. Może uda się odkupić od kogoś kto będzie demontował.

Pusia&Kssawery, dzisiaj skończyłam czytać Twój dziennik - nie miałam pojęcia, że masz taki niesamowity dom i że takie mieliście przejścia. Fajnie, że teraz możecie się tym już tylko cieszyć w spokoju :)

Pusia&Kssawery, dzisiaj skończyłam czytać Twój dziennik - nie miałam pojęcia, że masz taki niesamowity dom i że takie mieliście przejścia. Fajnie, że teraz możecie się tym już tylko cieszyć w spokoju :)

Nie dziękujemy :wiggle:

Zawsze mi się wydawało, że te piętrzące się trudności to jakieś opowieści ludzi, którzy tylko narzekają na banki,

Też tak myślałam, jak zaczęłam czytać FM jeszcze przed budową.

Co do daszku, to niestety minusem płaskich jest okrutne nagrzewanie się ich. Mamy w pracy takie i latem okrutnie gorąco jest na piętrze :(

Pracownik męża jakiś czas spędził za granicą i mówił, że tam mają ciekawy patent na chłodzenie dachów i domów z takimi daszkami.

Dach jest zabezpieczany dobrze antywilgociowo i gdy robi się gorąco na dach wlewana zostaje woda- 20-30cm. Podczas upałów woda przyjmuje ciepło, w nocy oddaje.

Ale jaki to system nie powiem niestety i czym to izolują też nie wiem- może Twoi fachowcy coś na ten temat będą wiedzieli?

Witaj MadziulaPM

My na ten moment jesteśmy najbliżsi kredytu w PKO BP i mam nadzieję, że na dniach się ziści.

Co do nagrzewania się dachu to podobno 30 cm izolacji termicznej (w niższym miejscu) powinno skutecznie zatrzymywać ciepło. Chyba bałabym się wylewania wody na dach i trzymania jej tam. I jak oni to robią? Zatykają rynny? :)