immoral 24.08.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Pierwsze solidne podstawy pod dom, czyli 18 m3 betonu. Uwielbiam beton. Szkoda, że nie mogłam być przy jego laniu. Ciekawe czy mąż pamiętał, żeby wrzucić miedziaki w beton, żebyśmy spali na pieniądzach. Za to zrobił aż jedno zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.08.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 ho ho ho! jak błyszczy piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 25.08.2015 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 A jednak wrzucił pieniążki i najważniejsze: UMOWA KREDYTOWA PODPISANA :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.08.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 no to gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.08.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Świetne wiadomości. Czekamy na dalszą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.08.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Gratulacje i niech mury pna sie do gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 25.08.2015 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dziękuję W banku poszło gładko. Mam nadzieję, że zawsze tak będzie. Pieniądze mają być do końca miesiąca. I dobrze. Teraz mamy przerwę technologiczną związana z betonem. Trochę szkoda, że kosztorys do pko robił doradca na podstawie moich wcześniejszych kosztorysów do innych banków, bo chyba trochę inaczej rozłożyłabym kwoty. Ale jakoś damy radę. Dostaliśmy też od razu dokumenty do złożenia w sądzie i urzędzie skarbowym. W sądzie wszystko poszło normalnie, ale co do urzędu skarbowego to ta instytucja nie jest poważna. Człowiek chce im zapłacić 19 zl podatku. Płaci. Składa formularze. Ale oni muszą chcieć jeszcze sto papierków do tego. A ja koniecznie potrzebowałam dzisiaj pieczątkę wpływu. Przecież mogliby mi ją przybić a jak czegoś brakuje to niech piszą mi pismo o uzupełnienie.... Dostaliśmy też dzisiaj nadanie numeru domu. Jest taki jak myśleliśmy. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 29.08.2015 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Ławy fundamentowe już rozszałowane. Od poniedziałku będą się murowały ściany. Daje nam to też dość konkretny pogląd na to jak będą wyglądały sufity w salonie i kuchni. Bo będą betonowe. Chyba że jednak byłyby betonowe podłogi to wtedy nie, bo tu już przesada. Ale po wielu dziennikach tutaj stwierdzam, że o beton nie jest tak łatwo. Dzisiaj byliśmy w Cieszynie zobaczyć jak wygląda sklep sieci Mercury Market. Przede wszystkim jest duży. Po drugie to taka jakby Castorama, ale zdecydowanie bardziej nastawiony jest na wykończenie i urządzenie. Podobało mi się, że jest wystawione dużo drzwi, paneli czy mebli łazienkowych. Taki jest wybór szafek Może jak w końcu przyjdzie pierwsza transza kredytu to będę mogła coś kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 31.08.2015 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Od dzisiaj lecimy z murowaniem ścian fundamentowych Kuchnia: Narożnik salonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.09.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Idziecie jak burza, aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 07.09.2015 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Tydzień minął a my nadal przy murowaniu i jeszcze sporo zostało. Niestety murują tylko dwie osoby, a miało być więcej. Inwestorka na granicy salonu i kuchni: Przyszły widok z kuchennego okna: Ogólne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.09.2015 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 (edytowane) 2 tygodnie urlopu minęły tak szybko, że nawet nie zauważyłam kiedy.... ale za to mamy stan 0 Przez ten czas przeżyliśmy dylematy związane z ociepleniem fundamentów - grubość, xps czy eps itd., dylematy pod tytułem "czy wystarczy piasku do zasypania czy trzeba będzie przywieźć?" oraz "jak długo jeszcze, żeby wyjść z tej ziemi i mieć to za sobą?" Ciekawe kto by się tym wszystkim martwił jakbyśmy nie mieli wolnego. Trzeba też przyznać, że gdyby nie urlop to nie zalalibyśmy tej podłogi do piątku, a od poniedziałku nasz główny wykonawca ma tydzień urlopu. Relacja foto: Zasypywanie i zagęszczanie zajęło nam dwa dni, ale jednak wystarczyło piasku. Po zasypaniu fundamentów zobaczyliśmy też jak będzie wyglądał dom na działce i jak mniej więcej kształtuje nam się teraz teren i wysokości. Przez te wiecznie zalegające zwały piasku zapomniałam jakie są widoki i jak duża jest działka Beton: i pompa na tle pięknego nieba dla mnie nastał teraz najgorszy moment, w którym co prawda można już trochę pochodzić po domu, ale za to powierzchniowo wydaje się on chyba najmniejszy, a wg mnie i tak jest ciągle za mały. W kółko rozrysowuję meble i łazienki w programach, na papierze milimetrowym (bo programy przekłamują skalę) i mam ochotę mierzyć fundamenty, bo "to niemożliwe, że tu ma się zmieścić łazienka i moje łóżko...". Wiem, że to tylko urojenia, przywidzenia, fantasmagorie i każdy tak ma, ale na prawdę nie można się oprzeć takiemu wrażeniu. W dodatku muszę czekać cały tydzień, aż do następnego poniedziałku na murarzy, żeby zobaczyć chociaż początki murów. Edytowane 19 Września 2015 przez immoral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 19.09.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Super! Ależ wam zazdroszczę - widzisz już że coś się dzieje na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.09.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Wiem, że to tylko urojenia, przywidzenia, fantasmagorie i każdy tak ma, ale na prawdę nie można się oprzeć takiemu wrażeniu. A co? Chciałaś inaczej niż wszyscy? Nie ma, nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 22.09.2015 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Myślałam, że zdrowy rozsądek zwycięży, ale tak się jednak nie da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 22.09.2015 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 O, zaczęliśmy ostatecznie w podobnym czasie.My się murujemy już, a nawet więźbę zaczną w tym tygodniu - ale u nas zapalenie d..., bo kredyt się płaci nie po to, żeby mieszkać nie było gdzie;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 22.09.2015 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 eM&eM, witam Też bym chciała jak najszybciej, ale to ze względu na pogodę i zbliżającą się zimę. Nasz wykonawca może nie jest taki szybki jak kilkunastoosobowa firma, ale i tak się opłaca, nawet doliczając kilka rat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 22.09.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 U nas jest spółdzielczo - więc o ile ja np. mam gdzie - o tyle pozostali już nieco mniej.Na pewno dobrze jest zamknąć dom przed zimą, po prostu. Wy ostatecznie nie macie szkód...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 23.09.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Ze szkodami to jest tak, że było tam wydobycie, ok. 30 lat temu zakończone. Konstruktor nie uznał za niezbędne żadnych wzmocnień, choć nie powiem, ja bym wolała. Teraz jakaś firma ze Świerklan ma koncesję na wydobycie metanu, gdzie wszelkie źródła potwierdzają, że nie powoduje to żadnych szkód. Jeszcze nie wiem czy w to wierzę. Oni jeszcze nie wiedzą czy zaczną. W razie czego sprzedamy i będziemy budować nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 27.09.2015 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Od jutra murujemy nie mogłam się doczekać tego etapu, bo jest zdecydowanie najfajniejszy: mury szybko rosną, pojawia się kształt domu, a ja nic nie muszę robić - tylko patrzeć. Trzymajcie kciuki za pogodę - po deszczowym tygodniu dzisiaj wyszło piękne słoneczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts