Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żory - indywidualny z płaskim dachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 576
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też średnio wierzę w prognozy, ale na ten tydzień nie zapowiadają u mnie ani jednej kropli, więc wyjątkowo bardzo się z nimi zgadzam ;)

Ale niestety murowanie się dzisiaj nie zaczęło, bo oczywiście murarze kończą coś jeszcze i od jutra ma być jeden, a od środy reszta ekipy... czyli już zmarnowali jeden dzień bez deszczu.

Ja też średnio wierzę w prognozy, ale na ten tydzień nie zapowiadają u mnie ani jednej kropli, więc wyjątkowo bardzo się z nimi zgadzam ;)

Ale niestety murowanie się dzisiaj nie zaczęło, bo oczywiście murarze kończą coś jeszcze i od jutra ma być jeden, a od środy reszta ekipy... czyli już zmarnowali jeden dzień bez deszczu.

Jak u Was? Murarze pokazali się? U nas przestój z powodu opóźnienia w dostawie XPSa.

Tak, pokazali się od wtorku. Tzn jeden + nasz wykonawca jako pomocnik. Od jutra ma być więcej - się okaże. Wszystkie ściany wyciągnięte na metr lub więcej, więc można pochodzić po domu. Tutaj widok na salon:

[ATTACH=CONFIG]332884[/ATTACH]

Teraz najbardziej przeraża mnie dach, jego wykonanie i koszt! Ale w tym roku go nie będzie (skończymy na stropie). Do wiosny będziemy o tym myśleć... :p

Wiem, coś nie poszło wczoraj z załącznikiem, ale co tam, mam już nowe

WP_20151005_16_50_18_Pro.jpg

WP_20151005_16_51_25_Pro.jpg

Z dachu rezygnujemy, bo za nim wylejemy strop to troszkę jeszcze zejdzie, a potem on musi swoje odstać zanim go ocieplimy i zakleimy papą albo membraną. Raczej nie ma szans wyrobić się przed zimą.

Ale założymy jeszcze okna.

WP_20151005_16_50_18_Pro.jpg

Ostatnia wersja kuchni. Nie wiem czy nie będzie za ciasno. Krzesła są tak śmiesznie odsunięte, bo chce tam obniżony blat, a nie ma takiego czegoś w IKEA.

Już wiem, że okna mam za wysoko i będzie problem z górnymi szafkami, w związku z czym nie wiem czy całkiem nie przemodelować kuchni, ale nie mam pomysłu. Już i tak długo nad tym siedzimy....

kuchnia.jpg

kuchnia 2.jpg

wersja numer 2 na szybko - do dopracowania

kuchnia 3.jpg

kuchnia 4.jpg

lepiej? tu wyrzuciłam wyspę - jest więcej blatu, a stół będzie praktyczny

od biedy mogę zmniejszyć okno, ale chyba nie aż tyle :)

jakby co mam 172 cm wzrostu :D

koło drzwi to ściana spiżarki i będą tam przesuwne drzwi, więc musi być pusto

Edytowane przez immoral

...hej oglądamy i kibicujemy ;)

...mamy podobny układ kuchni ale w odbiciu lustrzanym, poniżej foto z już wykonanego pomieszczenia, planujemy podobne rozmieszczenie jak w Twoim drugim pliku.

Witam i dziękuję za kibicowanie :)

czyli ogólnie z tą kuchnią to kombinuję teraz w dobrą stronę... trochę szkoda mi tej wyspy, bo jeszcze nigdy nie miałam, ale szafek i blatu (co najważniejsze) i tak będzie dużo - a to kosztuje.

Z tego co widzę to u was przynajmniej okno jest niżej :)