immoral 16.10.2015 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 To poszukaj jak możesz, bo Szocik ma tyle stron, że nie ma szans, żebym znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 16.10.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Nie mogłam na to patrzeć, więc zamieniłam ten piekarnik z lodówką [ATTACH=CONFIG]334032[/ATTACH] Byłyście bardzo pomocne, szczególnie Emila , więc wieczorem wrzucę łazienkę ...przemyśl to jeszcze raz sugerowałbym ustawienie obok siebie wysokich elementów kuchni i blat bez przerw, to co teraz wrysowałaś nie będzie ergonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 16.10.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 ...przemyśl to jeszcze raz sugerowałbym ustawienie obok siebie wysokich elementów kuchni i blat bez przerw, to co teraz wrysowałaś nie będzie ergonomiczne i znowu zagwozdka..... nie mam tyle ściany, żeby dać wysokie elementy obok siebie i jeszcze zmieścić okap nad płytą. Nie przełożę też kuchni na drugą stronę, bo będzie cała widoczna pokoju, a nie po to żem ścianę stawiała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 16.10.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 i znowu zagwozdka...... ustaw lodówkę tam gdzie teraz masz piekarnik, piekarnik daj "tradycyjnie" pod płytą tak będzie wygodniej niż to co masz teraz, mieliśmy podobny dylemat bo moja A. również nie chciała żeby było widać płytę, a wyspy również nie chciała poniżej jak planujemy na dzisiaj u nas http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=334260&d=1445010535 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=334261&d=1445010542 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 16.10.2015 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 inż.maliniak doceniam, ale piekarnik nieodwołalnie musi być w słupku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 16.10.2015 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 kilka zdjęć ze wczoraj - murowanie prawie skończone (zostały ogniomury), ale teraz bierzemy się już za strop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 16.10.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 inż.maliniak doceniam, ale piekarnik nieodwołalnie musi być w słupku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.10.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dzisiaj dla odmiany walczymy z tematem pieca gazowego: dwufunkcyjny czy jednofunkcyjny z zasobnikiem 150l? ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 21.10.2015 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Wychodzi na to, że będzie jednofunkcyjny z zasobnikiem. Czyli instalator miał rację jak zawsze, trzeba było brać w ciemno a nie rozkminiać dodatkowo samemu. Podobno do końca listopada jest w dobrej cenie i mamy kupować. To by było pierwsze URZĄDZENIE do domu to już prawie jak urządzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.10.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 to już prawie jak urządzanie? No jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 25.10.2015 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 W ramach tego "urządzania" zaczęliśmy głębiej wnikać w temat wentylacji mechanicznej. Ale szczerze? Jakoś mnie to nie jara To już bardziej kręci mnie zamawianie okien. Podobno będę czekać 3 tygodnie na nie. Ale nie mogę ich jeszcze zamawiać, bo nie wiem czy do 3 tygodni wykonawca wyrobi się z zalaniem stropu... A chciałam mieć prezent na urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 27.10.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 jaki piec jet do końca listopada w promocji? WM to temat nudny jak flaki z olejem, my się z tym bujamy od miesiaca, raz juz chcemy zrobic to sami,za dwa dni nam przechodzi i znow szukamy wykonawcy a nie jest to niestety tania impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.10.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Nie jest tania, ale budowanie kominów do wentylacji też tanie nie jest koszty podobne, a przy wentylacji mechanicznej dodatkowo niższe koszty ogrzewania są i to krystaliczne czyste powietrze w domu... bezcenne. Immoral zwróćcie uwagę na to żeby wentylacja miała filtry porządne. Te polskie jan-gaz(tak sie to nazywa???) zamiast filtrów mają kawałek gazy włożonej - co guzik daje, tylko robola zatrzymuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 27.10.2015 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 My dostaliśmy pierwszą wycenę wentylacji mechanicznej na ponad 15 tysięcy. Jak zrobimy sami to wychodzi materiałów na jakieś 6-7 tysięcy. To by było całkiem do przyjęcia. Piec to ma być Vaillant jakiś, ale jeszcze nie mam szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.11.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Uwaga, uwaga - kolejny problem W projekcie mamy nad wejściem daszek betonowy: oznacza to wylanie betonowego zadaszenia, które potem trzeba by było ocieplić, położyć na wierzch coś (membranę) itd. Ogólnie wyszedł by koszt kilku tysięcy + dość gruby ten daszek byłby wizualnie. Dlatego zaczęliśmy się zastanawiać nad czymś takim: Będzie to lżejsze wizualnie, nadal będzie pasować do naszego domu. Jedyne co mnie na pewno będzie denerwować to brud, który będzie widać patrząc od dołu, a przecież nie będę w kółko myła daszku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 01.11.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Uwaga, uwaga - kolejny problem W projekcie mamy nad wejściem daszek betonowy Też mamy nad wejściem daszek i pierwotnie też miał być betonowy a dodatkowo jeszcze wsparty na betonowym słupie. Martwiło mnie kilka spraw: koszty (parę tysięcy) i mostek cieplny, gdyż w projekcie nie był on izolowany. Wykonawca jednak zaproponował, że wykona go w drewnie - słup i górna konstrukcja, które potem obłoży płytą osb, a na zewn. tynk., dzięki temu koszt jest o wiele niższy. Mostek cieplny mocowania do muru załatwimy kotwaki izolacyjnymi - jak się u nas pokawią, to pokażę je w dzienniku. Dodatkowo wykonawca uświadomił mi, że taki stały daszek powinien mieć swoje odwodnienie, więc będzie klasyczna rynna. Nie wiem od której strony macie wejście do domu, ale u nas jest od zachodu, więc z głebszego daszka nie zamierzałem rezygnować, bo często zawiewa deszcz i śnieg o tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.11.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 u mnie też jest taka imitacja betonu co prawda tylko na gzymsach - ale jest płyta osb, obłożone to jest styropianem na grubość odpowiednią i normalnie otynkowane szklany daszek też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.11.2015 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Ja się właśnie zastanawiam jeszcze jak z tym odwodnieniem ze szklanego daszku? Na zdjęciach nic nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 01.11.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Ja się właśnie zastanawiam jeszcze jak z tym odwodnieniem ze szklanego daszku? Na zdjęciach nic nie widzę. Szklane zazwyczaj są chyba mniejsze, zwłaszcza jeśli są oparte jedynie na murze z jednej strony. Ale chyba nie ma szans na odwodnienie, tylko po prostu "kapie na ziemię". To wada i zaleza, zależy jak na to patrzeć, bo odwodnienie wymaga jednak połączenia z systemem rynnowym, a nie zawsze to jest po drodze. Z której strony świata jest to wejście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.11.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Wejście jest od północy. Daszek chciałabym ok. 1,2 x 3 ale nie wiem czy tak się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts