paradox2604 01.12.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam tydzień temu skonczyłem tynki miałem dom w stanie surowym zamknietym bez ocieplen wiem że czas juz nie ten na tynki ale musielismy je wykonac:( i teraz mam pytanie po czym poznac ze tynk sie jak to nazwac "nie przyjął" mam sciany z pustaka bialego i moment na nich wciagnelo wode z tynkow gozej z sufitem na nim ciagle schnie i skrapla sie woda, przepalam w piecyku ale i tak powoli to wszystko schnie i nie wiem czy teraz ten tynk mi nie poodpada:( z tego co widze przy drzwiach to ta warstwa tynku cementowo wap to juz jest twarda jak beton ale gozej z ostatnia warstwa wapna z kwarcem ktora zacierali jest krucha:( czy wogole bedzie dalo sie to jakos naprawic i jakie sa pierwsze objawy ze tynk odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.12.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Wapna z kwarcem? Jeśli czyste wapno z kwarcem to może odpaść, jeśli nie to zależy co jest w środku. Jaki to był tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek-jg 02.12.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Zaprawa wapienna zwiąże dopiero po wyschnięciu- nie dopuść do przemarznięcia,grzej i wietrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts