iskra99 01.12.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Witam mam takie problem z roletami zewnetrznymi.Jak temp. spada ponizej zera to zamarzaja mi rolety.Roleta zamontowana jest na oknie 6kom plastikowym z nawiewnikiem aereco higro.Probowalem zamykac nawiewnik - nic to nie dawalo.Nie zamykac do konca rolety tez nic.Problem z zamarzaniem jest taki ze nie tyle zamarza dolna listwa co skrapla sie para po wewnetrznej stronie rolety i cala roleta sie pokrywa warstwa lodu.Choc watpie da sie cos z tym zrobic?Dodam ze okna sa od poludnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 02.12.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Rzadki przypadek. Przyznaję, że słyszę o czymś takim pierwszy raz. Jakby się tak zastanowić, to problem tkwi chyba nie w rolecie, a w oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 02.12.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Rzadki przypadek. Przyznaję, że słyszę o czymś takim pierwszy raz. Jakby się tak zastanowić, to problem tkwi chyba nie w rolecie, a w oknie. masz racje ja tez bym podejrzewał bardziej okno szczególnie te nawiewniki moja teoria jest taka ze mimo iż wywietrznik jest zamknięty to okno jest gdzieś nieszczelne (i ciepło z wewnątrz pomieszczenia dostaje się do środka miedzy skrzydło i ramę i otworami wywietrznika idzie na zewnątrz i skraplanie następuje na rolecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.12.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 o ile dobrze kojarzę, żadnego nawiewnika nie można zamknąć całkowicie, zawsze pozostaje minimalny przepływ Ale jeśli tak jest, że ciepłe powietrze wydostaje się nawiewnikiem na zewnątrz szukałbym gdzieś błędów w wentylacji czy też innych ale z przepływem powietrza między pomieszczeniami związanychJak sama nazwa wskazuje - nawiewnik ma za zadanie nawiewać powietrze do wnętrza a nie odprowadzać na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 02.12.2014 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 To, czy nawiewnik stał się wywiewnikiem bardzo łatwo sprawdzić. Poza tym warto sprawdzić szczelność okna i montażu. Jak wszystko będzie ok, to następny winny może nazywać się szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.12.2014 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 szczerze mówiąc, tak jak T12345T nigdy nie spotkałem się ze zjawiskiem lodu na wewnętrznej płaszczyźnie roletyWinna nie jest roleta tylko to co jest między nią a wnętrzem domu. Zdarza się i to dość często w pewnych warunkach temperaturowo-słonecznych , zwłaszcza na południowej stronie domu, przymarzanie rolet do parapetów ale o czymś takim nawet nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts