MacGyver1985 01.12.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 witam ponownie zastanawiam się nad zakupem któregoś z 2 pieców wolnostojących ( mogę je kupić dużo taniej ale mam wybór tylko tych) , Zastosowanie : zamiast kominka, w okresach przejściowych, zależy mi żeby doprowadzić rurami ciepło do innych pomieszczeń, ok 80m2 1. https://kratki.pl/pl/produkt/piec-wolnostojacy-koza-k6-z-wylotem-spalin-fi-150_kozak6150 2. http://www.e-kominki24h.pl/p/126/2371/jotul-f3-td-6kw--jotul-piece-wolnostojace.html proszę o Wasze zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.12.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 Piecyk i jego podróbka. Niezła, w porównaniu z pierwszymi egzemplarzami bardziej dopracowana, ale podróbka...Główna różnica to sposób odlewania żeliwa. Mam nadzieję, że domyślasz się który to oryginał A z tymi rurami to jakieś nieporozumienie, chyba, że "zrobisz" z tego wklad kominkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MacGyver1985 01.12.2014 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2014 po cenie się domyślam która to wg Ciebie podróbka a powiedz, czy odczuje się różnicę z codziennym użytkowaniu ? a jest jakieś wyjście żeby rozprowadzić ciepło i nie kumulować je tylko w 1 pomieszczeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 06.12.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Ja użytkuje F3 ,kupiłem używkę i jestem mega zadowolony .Na aledrogo niedawno widziałem dwie w cenie poniżej tej podróbki .Moja ma chyba z 10lat a jest jak nowa ,po zakupie zauważyłem że brakuje jednej blachy wewnątrz ,jedna wizyta u dealera jotula i 90 zł i kupiłem.Polecam z całą odpowiedzialnością .Jeżeli masz otwarte pomieszczenia ciepło samo się rozprowadzi .W pomieszczeniu z piecykiem musi być cieplej przez promieniowanie podczerwone. Edytowane 6 Grudnia 2014 przez funky_koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts