aitec 02.12.2014 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam Po długiej przerwie wróciłem do " żywych online " Mam poważnym problem - mianowicie tegoroczna zima jest drugą w naszym domku i dzieje sie coś dziwnego mianowicie odczuwam jakby dom był bardzo źle ocieplony czuje chłód który wchodzi do domu. Temperatura to około 21.5-22.5 czy cos mogło się stać z izolacją czy może ogrzewanie szwankuje ?? Bardzo prosze o rade forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.12.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 zamów kamerę termowizyjną. Wyjdzie na fotkach co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aitec 04.12.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 No posiadam takową kamerkę ale może mi ktoś pomóc w analizie wrzucam kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 04.12.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Sam robiłeś te termogramy, czy zostały zrobione na zlecenie? Prawie nic na nich nie widać. Jak masz problem z komfortem termicznym, to badanie w 90% robi się od środka budynku. Masz takowe termogramy? Jak masz to podrzuć, dodatkowo podaj warunki temperaturowe IN/OUT oraz wilgotność wewnętrzną. Potrzebna jest informacja o konstrukcji budynku (z czego został wykonany i czym ocieplony). Możesz mieć taki problem (ubytki izolacji): Drugi to nieszczelności, które ujawniają się przy dużych wiatrach. Pozdrawiam GREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamko sz 08.12.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 Autorus ma rację, że takie badania termowizyjne pomagają wykryć nieprawidłowości związane z utratą cieplną budynku. Takie badania służą do kontroli nie tylko ścian, podług, czy dachów, ale także elementów instalacyjnych budynku. Dzięki nim można wykryć zatory w rurach instalacji centralnego ogrzewania,czy nieszczelności np. ogrzewania podłogowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aitec 11.12.2014 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 No dzięki za odpowiedzi - nie mam innych fotek ta kamerka którą ja to robiłem sam służy sąsiadowi do oceny urządzeń elektrycznych. Co polecacie abym zrobił bo faktycznie mam jak to określiliście problem z komfortem. podczas tych krótkich i niskich mrozów dosłownie czułem zapach takiego mroźnego powietrza w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts