Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przelew do Polski z Anglii

tynkuj

Recommended Posts

Hej pilna sprawa. Czy ktoś robił z Was może taki międzynarodowy przelew? jest jakaś osoba która pomogła by mi rozwiązać ten problem? poszedłem do banku i dowiedziałem się że robią takie przelewy owszem - ale cena za przelew jest zbyt wysoka według mnie... czy jest jakiś inny sposób na przelanie pieniędzy?

Jeżeli chodzi o PayPal - to tutaj masz pewną historię http://www.wykop.pl/link/2271026/paypal-firma-ktora-w-powazaniu-ma-klienta/

Mimo wszystko nie bawiłbym się w to.

Robiłem przez Easysend wielokrotnie. Aby wysłać pieniądze musisz założyć konto tam u nich w portalu. Kliknąć kreator przelewu - a on w kilku krokach poprowadzi Cię przez całą procedurę. Będziesz na maila otrzymywał powiadomienia o statusie realizacji przelewu - że jest w trakcie, że dotarł na konto itd.

A co do kosztów to są na ich stornie. Ile masz zamiar przelać

Jeżeli chodzi o PayPal - to tutaj masz pewną historię http://www.wykop.pl/link/2271026/paypal-firma-ktora-w-powazaniu-ma-klienta/

Mimo wszystko nie bawiłbym się w to.

Robiłem przez Easysend wielokrotnie. Aby wysłać pieniądze musisz założyć konto tam u nich w portalu. Kliknąć kreator przelewu - a on w kilku krokach poprowadzi Cię przez całą procedurę. Będziesz na maila otrzymywał powiadomienia o statusie realizacji przelewu - że jest w trakcie, że dotarł na konto itd.

A co do kosztów to są na ich stornie. Ile masz zamiar przelać

No właśnie zgadzam się z Tobą paypal jest do bani..

Miałem w zanadrzu wysłać około 3000zł albo więcej - wiesz całe święta, zakupy, prezenty to akurat przyda się do organizacji.

Mam nadzieję że uda mi się wysłać pieniądze na czas. Póki co to Easysend ma najlepszą ofertę i byłbym skłonny wysłać przez nich pieniążki. A jak długo idzie takie transfer przez Easysend?

• 5 years później...
Odezwał się do mnie znajomy, który chce mi oddać pożyczoną kasę (przypomniał sobie o mnie po roku :rolleyes:). Kwota niewielka, 150 złotych. Jak ma on to do mnie wysłać na konto z PLN? On ma niestety tylko angielskie i tłumaczy tym, że wysłanie jest za drogie i się nie opłaca. Ktoś wysyłał takie niskie przelewy z UK do Polski? Jak zrobić to tanio i najlepiej w czasie rzeczywistym?

Przy tak niskiej kwocie to fakt, bank weźmie swoją prowizje. Ja by, przelał paypal o ile masz lub coś podobnego, Applepay, Googlepay albo niech wyślę poczta tzw postał order, wtedy deklaruje wysyłkę gotówki na poczcie , tylko ważne niech nie wkłada gotówki do koperty bo w Polsce na poczcie kradną.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Odezwał się do mnie znajomy, który chce mi oddać pożyczoną kasę (przypomniał sobie o mnie po roku :rolleyes:). Kwota niewielka, 150 złotych. Jak ma on to do mnie wysłać na konto z PLN? On ma niestety tylko angielskie i tłumaczy tym, że wysłanie jest za drogie i się nie opłaca. Ktoś wysyłał takie niskie przelewy z UK do Polski? Jak zrobić to tanio i najlepiej w czasie rzeczywistym?

150 zł to jakieś 30 funtów, trzeba patrzeć przede wszystkim na prowizje, np. w Transfer24 do 50 funtów opłata za przelew to £0.59, płaci wysyłający, a po kilku minutach pieniądze są w Polsce, bank nie pobiera też za to opłaty.

• 1 year później...