marsik32 02.12.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Od dwóch lat mieszkam w nowo wybudowanym domu. Jakiś rok temu pojawiły się pierwsze pęknięcia na ścianach na poddaszu ale tylko po jednej stronie budynku. Pęknięcia są na ścianie dzielącej sypialnię z garderobą gdzie głębokość przekroczyła 1 cm, oraz w łazience gdzie wzdłuż pękły kafelki pod natryskiem. Po około pół roku zauważyłem że podobnie dzieje się na parterze w tej samej części budynku, choć już nie tak mocno. Jednak kilka kafli pękło na podłodze, a na ścianie szczytowej odkleiły się wszystkie cokoły z kafli. Teraz są luźne i trzymają się tylko na silikonie. Czy moja podłogówka jest bezpieczna? Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić i jak to traktować. Czy jest to normalne osiadanie budynku czy może coś poważniejszego. Generalnie mam czekać aż wszystko ustanie, naprawić szkody i po sprawie czy zacząć się martwic i szukać pomocy. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez marsik32 interpunkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 02.12.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Coś się dzieje, 1 cm to dużo. Praktycznie stan awaryjny, zalecałbym konsultację z konstruktorem i monitorowanie sytuacji. Jaki grunt, jakie fundamenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.12.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Zdjęcia, może, ale inż tam na miejscu potrzeba.żadnych hopsztaplerów znojców tylko inż konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsik32 02.12.2014 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 zdjęcia zrobię i wkleję jak wrócę do domu na święta Zdjęcia, może, ale inż tam na miejscu potrzeba. żadnych hopsztaplerów znojców tylko inż konstruktora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts