pako25 02.12.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witajcie kupiłem dom "GROSZEK" stan surowy zamknięty z dachem ocieplonym.od czego zacząć tzn instalacje elek i wodno kanalizacyjna potem instalacja grzewcza potem ściany wewnątrz wylewki sufity ...jakie koszta tak mniej więcej będą mnie czekać żeby doprowadzić do stanu developerskiego?Jestem ze śląska i mile widziane jest polecenie kogoś,wykonawce który to fachowo i uczciwie zrobi. Pow. użytkowa 109*m2Kubatura 695*m3Pow. zabudowy 149,6*m2 Np jaki koszt tynków w środku na mokro z sufitami z płyt gipsowychInst elektrycznaWodno kanalizacyjnaInstalacja grzewcza -ogrzewanie podłogoweI to chyba wszystko żeby doprowadzić do stanu developerskiegoBardzo proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambert86 03.01.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 (edytowane) pytanie nie na miejscu. Pytasz o rzeczy np. ile zapłacę za ubranie. to odpowiem Ci ze mozesz isc na bazar i kupisz za 100 całośc, albo pojśc do galerii i kupić buty za 400 temat rzeka. kable są po 5 i po 20 PLN, rura do pogłogówki za 3 i za 5 PLN/m tynki to samo za 20 - 50 PLN robocizna to samo rozpiętość 300% jedni wybudują i się wprowadzą za 150 tys. a drudzy za 100 maja stan surowy fakt faktem ze kompleksowe firmy cię oskubią trzymaj się od nich jak najdalej. wiem coś o tym, za budowę dostalem wyceny od 30 tys do prawie 80 Edytowane 3 Stycznia 2015 przez lambert86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 18.01.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Np jaki koszt tynków w środku na mokro z sufitami z płyt gipsowych Inst elektryczna Wodno kanalizacyjna Instalacja grzewcza -ogrzewanie podłogowe I to chyba wszystko żeby doprowadzić do stanu developerskiego Bardzo proszę o porady Wszystko obliczysz na http://kb.pl/budowa/ - zarówno stan surowy zamknięty, jak i doprowadzenie potem do stanu deweloperskiego. Dodatkowo na poszczególnych kalkulatorach obliczysz sobie koszty wykończenia pod klucz poszczególnych pomieszczeń. Po wykonaniu kosztorysu proszę wypełnić formularz "znajdź wykonawcę" (na górze kazdego kosztorysu) - znajdziemy Panu wykonawcę na Śląsku, oczywiście za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts