Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stal

Recommended Posts

Mam info od znajomego, który pracuje na stanowisku analityka w jednej z hut stali, ktory doradził mi, żeby w maire mzoliwosci poczekac z zakupem stali kolejny miesiac, bo rynek azjatycki juz się stalą zapchał i cena u nas bedzie spadac.

Poki co w łodzkich hurtowniach ceny bardzo sie roznia od 2850 brutto do 4700 brutto, niezłe pole do spekulacji...

Cholera nie mogę czekać. 17 lipca zbroją mi ławy.

• Odpowiedzi 101
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cena jaką dzisiaj płaciłem to 2500 netto z fi 10 oraz 3500 netto za fi 6 + do tego 7% vat.

nie mogłeś zapłacić 7%, chyba że ci tą stal od razu zamontowali :lol:

mogłem, mogłem i zapłaciłem właśnie 7%.

A na fakturze widnieje zapiesk:

USŁUGA BUDOWLANO-MONTAŻOWA BUD. MIESZKANIOWE

:D

to znaczy ja znalazłem dokładnie po 2562zł brutto (2100 netto, bez targowania) za Fi12, tylko to jest spory kawałek od Marek i trzeba zamówić min 3 tony (na cały domek) żeby przywieźli , ale podobno często jeżdżą do Wa-wy i transport może całkiem nie być droższy niż z hurtowni okolicznej (przy okazji). Musze tylko dokładnie wyliczyć ile potrzeba 6,12,18 itd...... Druga sprawa to zanim przywiozą to niech podadzą ile w sumie drutów mi przywiozą, tak dla sprawdzenia orientacyjnej wagi. Muszę też sprawdzic ten Janbud i jak u nich z transportem

to znaczy ja znalazłem dokładnie po 2562zł brutto (2100 netto, bez targowania) za Fi12, tylko to jest spory kawałek od Marek i trzeba zamówić min 3 tony (na cały domek) żeby przywieźli , ale podobno często jeżdżą do Wa-wy i transport może całkiem nie być droższy niż z hurtowni okolicznej (przy okazji). Musze tylko dokładnie wyliczyć ile potrzeba 6,12,18 itd...... Druga sprawa to zanim przywiozą to niech podadzą ile w sumie drutów mi przywiozą, tak dla sprawdzenia orientacyjnej wagi. Muszę też sprawdzic ten Janbud i jak u nich z transportem

Janbud jst OK, brałem od nich kilka razy, bo mam blisko 3km.