nowy1234 03.12.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Witam, Do tej pory mialem szambo, ale teraz musze sie podlaczyc do nowej kanalizacji gminnej. Sam terez ma duza roznce wyskosci, przez to mam jakies 1,5m roznicy miedzy wejsciem rury kanalizacyjnej do szamba a przylaczem do kanalizacji. Dystans tez nie jest duzy, powiedzmy jakies 5 m. Jak to mozna rozwiazc? Ma ktos jakies pomysly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 03.12.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Jaką masz różnicę poziomów terenu między domem a miejscem właczenia do kanalizacji? Czy masz jakąś mapę tego terenu? Wstaw tu skan mapy, albo przynajmniej rysunek poglądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowy1234 03.12.2014 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 skan mapy, dzialka 100/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 03.12.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Na rysunku nie ma rzędnej przyłacza na granicy działki, ani podanego spadku na tym projektowanym odcinku, więc zkładam, że rzędna przyłacza na granicy działki będzie wynosić 109,44, przy zakładanym spadku od studzienki S22 1,5%. Do pierwszej studzienki na terenie działki spadek 1,5%. Odległośc studzienki od granicy działki 2m. Rzędna dna studzienki 109,47. Dopiero od tej studzienki do budynku można iść z większym spadkiem i płycej właczając przykanalik do studzienki na "IN SITU", czyli wyżej niż jest dno. Tylko zależy na jakiej głębokości wychodzi rura kanalizacyjna z budynku.Szamba nie pdołączasz, tylko tę rurę która wychodzi z budynku, i idziesz na wprost do granicy działki, gdzie jets projektowane przyłacze od studzienki w ulicy.Ja tu nie widzę problemu z podłączeniem, tylko brakuje troche danych, ale myślę, że mój wywód ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zetski 15.12.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Jak kolega napisał, nie wdać aby miał z tym być jakiś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts