Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŁAZIENKA pomysły na dobre rozmieszczenie????

kakusia

Recommended Posts

Nasza łazienka ma wymiary szer.160 dlugosc 275

myslalam o wersji wchodzac do lazienki po lewej scianie ubikacja(geberit) nad- szafka obok pralka i umywalka zdolna szafka Nad pralka i umywalka lustro.... i prysznic kabina prysznicowa ....wymiaryyyy .jpg

tylko czy wszystko sie zmiesci na dlugosci 270-275? podobaja mi sie wersje gdzie cala sciana jest w lustrze z tym ze bym musiala zrezygnowac z szafek..

Jakie macie pomysły.? Bo ja obawiam sie ze nie bede miala gdzie postawic kosza na pranie czy reczniki czy chemie ?

POPRAWIONA WERSJA mam nadzieje ze jest zrozumiale:)

myslalam o takiej wersji:

wchodzac do lazienki po lewej stronie ubikacja(geberit) ,nad geberitem szafka obok geberitu stała by pralka i umywalka.Pralka i umywalka polaczona blatem,umywalka wpuszczona w blat(nienakladana tylko wpuszczona w blat pniewaz naleze do osob niskich ) Nad pralka i umywalka lustro.... i na koncu kabina prysznicowa.Podobaja mi sie prostokatne 100/80 albo 120/80

tylko czy wszystko sie zmiesci na dlugosci 270-275? Rowniez podobaja mi sie wersje gdzie cala sciana jest w lustrze z tym ze bym musiala zrezygnowac z szafki nad geberitem....

W przypadku tej mojej wersji pomyslalam ze pod oknem moglabym zima wstawiac suszarke na pranie i stal by kosz na pranie

czy jest mozliwe postawic geberit, umywalke, pralke i kabine prysznicowa (100cm) na dlugosci 275cm?

chyba ze ktos ma inne pomysły na rozstawienie ?

Jakie macie pomysły.? Bo ja obawiam sie ze nie bede miala gdzie postawic kosza na pranie czy reczniki czy chemie ?

• 4 weeks później...

kakusia

od pionu na dolnej ścianie geberit ,obok szafka z umywalką , kabina 100x80 półokrągła i wszystko się mieści na wymiarze 231

u mnie kabina będzie jednak koło umywalki mam za mały spad przy takim ustawieniu .

u ciebie kabina może być dłuższym bokiem na dłuższej ścianie

nie musisz rezygnować z lustra nad geberitem masz ok 50cm szer gdzie możesz zrobić półki z regipsów na różne pierdoły i od tego miejsca do kabiny możesz mieć lustro które też ogranicza półka z regipsów przestrzeń między półkami możesz wstawić szafkę słup i umywalkę osadzoną na szafce (jak to u mnie ) i lustro :)

równie dobrze możesz pralkę zabudować pod oknem możesz zrobić szafkę gdzie będziesz mogła chować chemie i ręczniki a suszarkę możesz opuszczać z ściany w kierunku kabiny

LAZIENKA A.jpg