baltazar 03.12.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Zastanawiam się ile zamówić blachodachówki żeby pokryć dach, który ma wg projektu 150 m.kw. tak, żeby nie brakło biorąc pod uwagę, że jest jedna jaskółka a tak to dwuspadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 03.12.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Na moje to będzie z 250m^2 blachy:) Tak na poważnie, to przeczytaj co napisałeś i się zastanów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 03.12.2014 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Dla mnie 150m.kw + no własnie ile procentowo więcej trzeba wziąć, jakie są odpady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 03.12.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 No ale skąd mamy wiedzieć, skoro nie wiadomo jak duża jest lukarna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 03.12.2014 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Jest duża, balkon tam się mieści. Ogólnie to pytam o przybliżony % metrów kw jakie trzeba wziąć ponad to co podaje o powierzchni dachu projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.12.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 lol... moze po prostu wyslij projekt na maila? wrzuca sie wymiary w program do optymalizacji polaci i juz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 03.12.2014 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Zapewne jak będę wysyłał zamówienie to nie obędzie się bez tego ale chciałem wstępnie to wiedzieć, żeby przyszykować budżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.12.2014 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2014 Zapewne jak będę wysyłał zamówienie to nie obędzie się bez tego ale chciałem wstępnie to wiedzieć, żeby przyszykować budżet. to wyslij zapytania z projektem... jak otrzymasz oferty: wyciagnij srednia z ilosci bo firmy dahcowe w standarzdzie maja zanizanie ilosci a tym samym - wartosci oferty zeby pozornie byc tanszym. Jezeli zbierzesz 4 oferty na podstawie projektu - i wyciagniesz srednia z tych policzonych ilosci - najprawdopodobniej uzyskasz ilosc jaka masz zamowic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 04.12.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Czyli tak łatwo się nie dowiem? Bo słyszałem, że przy takim dachu to i 30% może wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś na tak postawione pytanie? To, że nie widzimy dachu to jedno, to że nie napisałeś jaka blachodachówka (panelowa czy wielkoformatowa) to drugie a to czy kąty nachylenia połaci dachu i "jaskółki" są takie same to trzecie. Równie dobrze mógłbyś zapytać ile karpi masz kupić na Święta? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 07.12.2014 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Blacha panelowa, kąty wszystkie takie same. To ile tych karpi (mniej więcej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Na blasze panelowej jest mały odpad. Nie widząc Twojego dachu określę tą nadwyżkę całkiem szacunkowo na 5~10% o ile wymiary dachu będą dostosowane do pokrycia. Im mniejszy dach tym procentowo więcej odpadu. A wracając do meritum czyli do karpi to zależy ile waży karp, jak dużą masz rodzinę, czy wszyscy lubią karpia, czy karp będzie tylko na Wigilię, czy Wigilia będzie u Ciebie no i najważniejsze na ile karpi Cię stać? :rolleyes:Jak widać jest to równanie z wieloma niewiadomymi. Życzę udanych zakupów i Świąt no i ułaskaw chociaż jednego karpia:). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 07.12.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 mogłeś od razu napisać, że blacha panelowa. Dla kogoś kto się dobrze orientuje w temacie to odpadów będziesz miał mało lub prawie w ogóle. kwestia zasadnicza to jak blacha się ma do szerokości dachu i ile w tym miejscu będzie odpadu. Jeśli będzie policzone dobrze to odpadów nie będzie więcej niż 5-10m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 08.12.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 to wyslij zapytania z projektem... jak otrzymasz oferty: wyciagnij srednia z ilosci bo firmy dahcowe w standarzdzie maja zanizanie ilosci a tym samym - wartosci oferty zeby pozornie byc tanszym. Jezeli zbierzesz 4 oferty na podstawie projektu - i wyciagniesz srednia z tych policzonych ilosci - najprawdopodobniej uzyskasz ilosc jaka masz zamowic . Takie oszacowanie ilości zrobią mi dystrybutorzy dachówki na podstawie skanów rysunku dachu z projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekpolak 09.12.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 zrobią Ci i wcisną wiele detali za pieniądze z kosmosu, których i tak nie użyjesz albo użyjesz bo "skoro już jest i tyle kosztowało to już zamontuję". Sam oblicz dach. Podstawy matematyki wystarczą i katalog produktów producenta dostępny na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.12.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Profesjonalna hurtownia niczego nie wciska! Dach to nie tylko dachówka a dobrej jakości dodatki są niezbędne. Sam sobie tego nie policzy. Może porównać oferty z dwóch hurtowni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baltazar 14.12.2014 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Ok, wysłałem kilka zapytań i o dziwo, dostałem podobne ilościowo oferty. Cenowo też w miarę porównywalne. Wiem już na czym stoję, dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts