grzech25 04.12.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Witam. Odkręciłem w domku letniskowym boiler i wystają mi ze ściany plastikowe rury - to chyba PVC. Na doprowadzeniu jest zawór, chciałbym go wykręcić i zaślepić ale tak by nic ze ściany nie wystawało - pewnie obciąć bo kolanka są chyba wklejane.Nie znam się na tym i nie mam pojęcia o technikach wykonania instalacji. Poradźcie proszę, jak się zaślepia takie rury - to chyba calówki są.Muszę obie zaślepiać, czy tylko dopływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 04.12.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Do każdego systemu rur istnieją zaślepki. Kupujesz i instalujesz zgodnie z systemem (klejony, zgrzewany, lutowany itp, jeśli faktycznie masz PVC, to klejony)Zaślep obie rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 04.12.2014 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Do każdego systemu rur istnieją zaślepki. Kupujesz i instalujesz zgodnie z systemem (klejony, zgrzewany, lutowany itp, jeśli faktycznie masz PVC, to klejony) Zaślep obie rury. Czyli kupuję coś takiego wklejam i tyle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 04.12.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Tak. Oczywiście dedykowanym klejem do systemu. Dobrze jest końcówkę rury przejechać drobnym papierem ściernym, w przypadku świeżych rur nie jest to konieczne, ale rura stara może być pobrudzona, co potencjalnie może spowodować nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 04.12.2014 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts